View Single Post
Eski 15-02-07, 15:21   #3 (permalink)
static progress
Yabancı

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Rep Puanı: 2375
static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11static progress Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan C: İç mimarlık...

Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencisiyim. Geçen sene yetenek sınavına sanırım 300 civarında insan girdi. 40 kişi kabul edildi bunlardan 5 tanesi burslu alındı. Başkent'in yetenek sınavı oldukça zor. Öncelikle ilk aşamada şekil yeteneği, dikkat gerektiren testlere giriyorsunuz ve yine aynı gün çizim sınavı var. Grafik ve İÇ Mİmarlık öğrencilerine farklı çizimler yaptırılıyor. İç Mİmarlık çizim sınavında geçen sene bir odayı (yatak odası), balkonunu ,dış mekanı tasvir eden bir metin verildi ve bunun çizilmesi istendi. İLk aşamadan sonra başvuranların sayısı 75 e indirildi. İkinci aşama ise mülakat. Bölüm hocalarının nerdeyse hepsinin katıldığı bir jüriye çıkıyorsunuz sizden kendinizi anlatmanız bekleniyor. Herhangi bir teknik soru sormuyorlar sadece jürideki performansınıza ve yanınızda götürdüğünüz portfolyonuza göre bir puan veriliyor. Daha sonra ilk aşama ikinci aşama ve öss puanınızdan oluşan bir puan çıkartıyorlar size ve buna göre 75 kişiden ilk 40 kişiyi bölüme kabul ediyorlar. ilk 5 kişi burslu alınıyor. yalnız eğer burs almak gibi bi endişen varsa ki nie olmasın öss puanının çok yüksek olması lazım. ben geçen sene girdim sınava ve ham 232 puan aldım ona rağmen 5. girebildim anca. çizimlerim diğerlerine göre oldukça iyidi bu da büyük bi avantaj tabi. Ama asıl olay kazandıktan sonra başlıyor. uykusuz kalmayı sabahlara kadar maket, proje yapmayı göze alman gerek. ama tabii ki çok ama çok zevkli bir bölüm. Hocalarımız çok iyiler öncelikle ve çok cana yakınlar rahatlıkla gidip herşeyinizi her türlü probleminizi paylaşabilirsiniz. ama şunu asla unutmamak gerek olay bir tasarımcı bir mimar olmaya geldiğinde asla okulda öğrendileriniz size yetmez okuldaki 1 in üstüne kendinizin 5 koyması gerek. ders programını ve daha detaylı bilgiyi okulun web sayfasından öğrenebilirsin.
static progress çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla