23-01-07, 15:14
|
#9 (permalink)
|
|
Meraklı
Giriş Tarihi: 06-01-2007
Rep Puanı: 276369

Rep Gücü: 2787
|
C: Wat ile bu yaz Florida/Destin de saati 8-10dolara haftada 60 saatle egleneci bi y
Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen alaskan
Sayın Tamer Bey ben orada bazı işlerde çalıştım,
Burdaki islerin calisma saatleri dolgun çünki yazin çok popüler ve kalabalik(FL/Destin).Haftada 80 saate kadar calisma izni var ama 2 iste tabi istege bagli.Dedigim gibi saat ucreti 8-10 dalar arasi.Is Cesitleri cok fazla restaurant isleri(cook,buster,server,bartender,helper) deneyim istenmiyo.Training var
Fast Food dukkanlari Waffle House ozellikle,Pizza Hut,Burger King,Wendy`s,MC D,.Supermarketlerde helper ,Plajda,ve su parkinda ve daha cok cesitli aklima gelenler.
Şimdi senin yukarıda anlattıgın işlere gelelim florida'da Hiçbir Wendy's yada MC
denen işletme adama saat doları 8 doların üzerinde iş vermiyor. Hatta bu ilşletmeler öyle cimri ki bu dedigin işletmelerde overtime ı ancak rüyanda gorürsün. Eger sana ozel fiyat tarifeleri varsa onu bilemiyorum 2003 te floridada az iş aramadım ve malesef bu dedigin iş yerlerinin hiçbiri SSN siz adam almıyordu ki ogrenciler ssn çıkana kadar beklemeli bunun anlamı 1 ay ve de işlerin hiçbiri 7 usd den fazla para vermiyordu. (sene 2003 osman denen firmayla orlandoya gidip işsiz kalmıştım haliyle floridada 100 kadar yer gezip application formlar doldurmuştum onlardan cevap bekliyorum desem)
|
haa orada ki goçmenleri de unutmuşsun orada ispanyolcada geliştirilebiliyor ogrenilebiliyor ben ilk ispanyolca kelimeleri orada ogrenmiştim.
Not: 2006 da bir grup ogrenci floridada çalıştıkları yerlerdeki kotu muamele ve aldıkları düşük saat ücretinden dolayı Turkiye de gazetelere çıktı.
|
|
|