View Single Post
Eski 16-01-07, 18:23   #19 (permalink)
Athilla
Yabancı

Giriş Tarihi: 09-12-2006
Rep Puanı: 3464
Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11Athilla Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan C: Bulundugumuz ulke ve biz...

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen 2MORRO Mesajı Göster
Kimsenin bizi kötüledigi, aciz gibi gösterdigi yok. Türkiyede kim tanimadigi birine yolda selam verir? Tanimadigin bir semte git herkes sana garip garip bakar bu kimdir diye. Türkiyede Kac kisi mahallesindeki hayvanlari besliyor? Parklarimizda neden ördekler yüzmüyor? Cünkü bir dünya öküz gelir o canim hayvanlari tasla vurmaya calisir yada silahiyla hedef tahtasi haline getirir. Devlet dairesinde ne zaman birisi isini tam zamaninda halledebilir? Neden paran yoksa hastane seni durumun acilde olsa kabul etmez yada Hastanede neden doktor kendi muayenehane kartini verir? Yilbasi gibi kutlamalarda avrupali o kadar icip zil zurna sarhos olupta kimseye zarar vermez fakat her sene bu gibi kutlamalarda Taksimde ya kadinlar kizlar taciz edilir yada birileri kim vurduya gider? Avrupa neden göcmenlere bile sosyal yardim verirde kendi devletimiz kendi vatandasinin ayagindakinide kapmaya calisir? Hangi tarafimiz düzgünkü bu güzelliklerden bahsedelim? Hala osmanli ile mi gurur duyup yerimizde sayacagiz?
arkadaşım sanırım biz farklı türkiyeden bahsediyoruz. türkiyede insanlar hala duygusal, selam vermeyi bırak git anadolunun herhangi bir yerine, gir bir eve seni nasıl misafir ediyorlar bak gör, git nevşehire gir bir köye çal kapıyı bak anadolu insanı sana nasıl misafirperverlik yapıyor.. çetelemi tutuyorsun bilmiyorum ama, sen nereden biliyorsun sokaktaki hayvanların beslenmediğini ve diyelim ki beslenmiyor, insanlar karnını doyurabiliyor mu ki sokaktaki hayvanı doyursun (ayrıca avrupa sokaklarında başı boş hayvanda yok).. o bahsettiğin öküzler yüzünden adımız zaten kötü, onları değerlendirmeye alamazsın bile. biz varoluşumuzdan beri insanlıkla nam salmışız türkler olarak. devlet dairesi vs. işleri insanlıkla alakası yok, onlar sistemin bozukluğu sistem neden bozuk, ülkenin geri kalmışlığından ülke neden geri kalmış parasızlıktan, türkiyede zengin bir ülke olsun o dediklerinin hepsi olur, ayrıca bilmediğin bir nokta, türkiyede bir kaza vs. olduğu vakit hasta hastaneye ücretsiz girebilir bu kanunlarımızda vardır. özel hastaneler bu kapsama girmez adı üstünde özel. yılbaşlarında avrupanın büyük meydanlarında içki yasağı vardır mesela bu yıl newyorkta 1 milyon insan bir araya gelip yılbaşı kutladılar ama o alana içki sokmak yasaktı, içki içtikten sonra insan kendinden mesul değildir çünkü sarhoştur ne yaptığını bilmez. bunu nasıl bir örnek olarak verebiliyorsun anlamıyorum.. bana haksız yere polita sokma dedin, ama kendin politika yapıyorsun bu nasıl olay. avrupa o göçmenlere yardım ediyorsa, kara kaşa kara göze yardım etmiyor kendi ülkesinin refahı için yapıyor, çünkü sana yardım etmese sen yasa dışı işler yapacaksın, avrupada bu işlerin en iyi işlendiği ülke olarak bilinen fransada bile eğer adın bir türk ismiyse, en başarılı adam ol seni takmazlar. avrupada onlarca iş olur ama tvlere gelmez, bizde ise medya nerede kötü örnek var onu arar tvye koyar, o kadar iyi şeyler varken en kötüsünü koyar... kurban bayramlarında adam akıllı kesilen hayvanları değil, sokaklarda kesilenleri gösterir..

anlamadığım, neden ülkenin iyi taraflarına bakmıyorsun, kusura bakma da resmen düşmanlık gibi yazmışsın... devlet ile ilgili onlarca örnek ver, hepsinin de tek bir cevabı olur para. ama diğer saydığın örnekler ne demek... osmanlı nereye geldi onuda anlamadım, evet osmanlı torunlarıyız ve cumhuriyet çocuklarıyız, ülkemizde 30 yıl öncesinde osmanlı mı vardı, ama halk çok ahlaklı idi, bugün avrupa özentisi olmaya çalışmanın şeylerini koca bir millete yıkamayız.. türkiyeyi anlamak için batıdan bakmak değil, içinden bakmak gerekir olayları bunu yapmayı neden denemiyorsun !!! üzüldüm yani bir türk olarak kendini kötülüyorsun. yoksa banane.

@garfield... bir kısım birşeye olmadığı halde doğru derse, bende ona karşı cevabı verme hakkım var.
Athilla çevrimdışı