Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Athilla
amacım politika değil zaten, yurt dışının birçok iyi tarafını tartışalım, oranın nasıl gelişmiş olduğunu, iyi fırsatlarını, eğitim kalitesini konuşalım. ama oranın bazı saçma bölümlerini de iyi göstermeye gerek yok. insanlık etiği ve ahlak kurallarınında da bırakalım batı bizden üstün olmasın, onları bu konuda iyi görmeyelim.. hayat sadece para, eğlence, zevki sefa değil.. diğer tarafları unutmayalım. yardım ederken, fikir savunurken, kendimizi kötülemeye, kendimizi aciz gibi görmeyede gerek yok.
|
Kimsenin bizi kötüledigi, aciz gibi gösterdigi yok. Türkiyede kim tanimadigi birine yolda selam verir? Tanimadigin bir semte git herkes sana garip garip bakar bu kimdir diye. Türkiyede Kac kisi mahallesindeki hayvanlari besliyor? Parklarimizda neden ördekler yüzmüyor? Cünkü bir dünya öküz gelir o canim hayvanlari tasla vurmaya calisir yada silahiyla hedef tahtasi haline getirir. Devlet dairesinde ne zaman birisi isini tam zamaninda halledebilir? Neden paran yoksa hastane seni durumun acilde olsa kabul etmez yada Hastanede neden doktor kendi muayenehane kartini verir? Yilbasi gibi kutlamalarda avrupali o kadar icip zil zurna sarhos olupta kimseye zarar vermez fakat her sene bu gibi kutlamalarda Taksimde ya kadinlar kizlar taciz edilir yada birileri kim vurduya gider? Avrupa neden göcmenlere bile sosyal yardim verirde kendi devletimiz kendi vatandasinin ayagindakinide kapmaya calisir? Hangi tarafimiz düzgünkü bu güzelliklerden bahsedelim? Hala osmanli ile mi gurur duyup yerimizde sayacagiz?