Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki mutlaka uzman bir doktora başvurun!
Genelde temiz tutun, su ve sabun deniliyo ama inanın geçmiyor.Geçse bile bir müddet sonra yeniden başlıyor.Biraz araştırdığımda sivilce ve aknenin ayrı şeyler olduğunu öğrendim.Sivilce genellikle yediğimiz içtiğimizden, temiz tutmamamızdan kaynaklanıyor.Fakat akne bir cilt hastalığı, bünye yapıyor da denilebilir.Bende de akne poblemi vardı ve denemediğim bir şey kalmamıştı.Doktoruma da söylemiştim o da roaccutane ilacını yazdı ve bende ilacı kullandım.
İlacı tavsiye ediyor musun derseniz açıkçası pek tavsiye etmiyorum.Nedenine gelince; ilacı zaten doktor kontrolünde olmadan asla alamıyorsunuz.Yani doktora gitmeniz şart.Ve doktor sadece kan tahlili yapıp ilacı yazıyor.Bünyeye zarar veren bi ilaç.Bunun için tahlil yapılıyor.Ama ilaç sadece bedene zarar vermiyor, psikolojik dengeyi de biraz bozuyor

.Fazlaca yan etkisi olan bir ilaç.Hatta bazı kişiler ilacı bıraktıktan sonra da yan etkilerinin sürdüğünü iddia ediyor.Bir defasında eczaneye ilaç almaya gittiğimde eczacı bana kesinlikle bu ilacı kullanmamamı söyledi.Sanırım yeğeni bu ilacı kullanmış ve psikolojik tedavi görmüş, böyle şeyler söyledi.İlacı kullanıyorsanız kimseye kulak asmamanız gerekiyor, çünkü her yerde ne kadar zararlı olduğu yazılıyor.Zaten reçeteyi okuyunca insan biraz ürküyor.Ayrıca bazı ülkelerde bu ilaç yasak.Bir şeyi kırk kere söylerseniz o şey olurmuş misali..Yani kulak asmamanız gerekiyor.Ama bazı kişilere de yan etkisi olmayabiliyor.Ben bu ilacı ne kullanın derim,ne de kullanmayın..Sivilcerinizden kurtulmanız için tek yol roaccutane değil tabiki..
İlacın yan etkileri olsada ilacı kullanmaya devam ettim nedense

Şu anda suratımda sivilce çıkmıyor ve büyük ihtimalle artık çıkmayacağı söyleniyor.Tabi kimse %100 garanti veremez.Büyük ihtimalle çıkmayacakmış,inşallah da çıkmaz.
Tekrar söylemek istiyorum, mutlaka doktora gidin!Sonra kalıcı izler olabiliyor.Bunu bir hastalık olarak da görebilirsiniz, grip nezle gibi..Çoğu insanda böyle bir problem var.Çekinmeden doktora gidin derim..