Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen thunder_struck
offguard hocam senin yukarıda yazdıkların yurt dışından gelen tursitlere kendi devletleri tarafından verilen kitapçıklarda yazıyor.örnek vereyim senin yazdıklarına ek olarak.esnaflarla pazarlık yapın,taksimetrelere dikkat edin,discolara grup olarak gidin gibi ve daha birçok uyarı turistlere kendi devletleri tarafından verilen küçük kitapçıklarda veriliyor.
herşey dahil sisteminin turizmi direk baltalayacağını sanmıyorum.esas baltalayan tatil beldelerindeki çifte standart oluyor.çoğu esnaf(dükkan,lokanta) tursite duble tarife uygulamakta.ve çarşıda gezen turistler rahatsız edilmekte.
işin birde başka bir yönü var.ki bu bence en önemlisi:biz kendi vatanımızda tatil yerlerinde üvey evlat konumundayız.2 senedir herşey dahil sisteminden sonunda bizlerde faydalanıyoruz ama ne zaman sadece kışın.2 sene önceye kadar bu da yoktu.yazın ise bir turistin tur şirketine verilen tarife hiçbir zaman bize verilmeyecek.
bir bara 2 türk erkeği iseniz alınmıyorsunuz ama 10 ingiliz sapını içeri alıyorlar.3-5 denyonun yaptığı salaklık yüzünden tüm türk erkekleri şayet yanında kız arkadaşları olmadan gidiyorsa bir yere potansiyel kıza sarkacak abaza damgasi daha baştan yiyor yani.bu damga barlarda değil tüm otellerde ve plajlarda da var.
komşu bir ülkede savaş çıkınca stepne olarak ümidimiz yerli turistte laflarını duymayanımız da yoktur hani.
|
arkadaşım sana katılımıyorum ülkemizde üvey evlat muamelesi gördüğümüz konusunda. şöyle ki. bir yabancı tur operatörü türkiyeye gelip turkiyede hizmet aldığı herhangi bir incoming acentesine diyor ki. "ben bu sene sana 10.000 turist göndereceğim garantili ve parasınıda peşin olarak hesabınıza yatırıyorum. türk acentesi ise gidiyor otellere diyorki "ben senin oteline 1000 odalık müşteriyi garanti ediyorum parasına peşin ödeyeceğim bana ona göre fiyat ver. otelde bunun üzerine çok iyi koşullarda fiyat veriyor ve daha oteli açılmadan parasını alıyor". ama bu operasyonu bir turk tur operatörü yapamıyor, çünkü ülkemizde yeterli potansiyel yok. aslında var ama, avrupa lı olma sevdalısı orta direk üstü zengin kesimi iç turizme yönelmeyen. bir çok türk tanıyorum k bütün avrupayı gezmiş ama efes'e gitmemiş. yani ne acentelerin ne de otellerin çifte sıtandatta bir suçu yok bütün suç bizim medeniyet adı altında avrupalıları taklit eden zengin kısmı, yani tatil için hem zamanı hemde parası olan kısım. tek suç onların. ülkemin güzelliklerini göremeyip yunanistanın taştan oadalarında kalabilecek kadar asimile olmuş bir kesim işte. ne denilebilir ki yazık işte.