Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen mechanics
Arabanın modeli nedir ki? Öncelikle araba yolda giderken boşa al ve ondan sonra frene kademe kademe bas. Eğer ses bu şekilde geliyorsa sorun frendedir. Eğer araba dururken bu ses geliyorsa iş ciddi olabilir(triger vs.) Benim tahminim fren balatalarından veya kampanalarından kaynaklanıyordur. Bir de bir süre gittikten sonra arabadan inip jantlara elinle dokun, aşırı ısınmışsa aşırı zorlama nedeniyle frenlerin ayarı bozulmuş ve sürekli temas halinde kaldığından olabilir. @Fatality fren basınç boruları(?) olabilir demiş ama öyle olsa bir süre sonra frenler hiç tutmaz.
Bir de benim sizlere bir sorum var. Dün akşam babam arabayı çalıştırmış, araba gayet güzel çalışmış. Sonra evin yüz metre ilerisindeki marketin önünde durup bişeyler almış. Marketten çıkınca araba hiç çalışmamış, yani marş basmamış. Servis çağırmış ve adamlar gelip bakınca akü bitmiş deyip aküyü değiştirmişler. Araba 2002 model Corolla, bana ilginç gelen iki şey var. Birincisi 3 senede akünün bitmesi, ikincisi de arabanın önce sorunsuz çalışıp yüz metre gittikten sonra akünün tamamen boşalması. Acaba bir yerlerde kısa devre olabilir mi?
|
kardes belki arabanizin 'V' kayisinda sorun olabilir.Eger kayis gevsek ise alternatör aküyü sarj etmiyor olabilir.Veya dediginde olabilir.yani kisa devre olup akün desarj olmustur.