Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen matsem
meraba ben de geçen yaz maryland oceancity de çalışmıştım. Bu yaz farklı bir yere gitmek istiyorum bana bu yer hakkında bilgi verebilirsen çok memnun olurum ama iş şartları da ağır oluyo galiba Alaska da. Sence buna değer mi ve de ne kadar para kazanırız TEşekkür ederim.
|
Alaska da is sartlari degiskendir.yani sabit ve herkesin yaptigi ayni bi is degil.Farkli farkli isler var .Kolayi da var zoru da var.Ama genelde zor diyebiliriz, hazirlikli olun. Baligin iskeleye cikarilmasi, arabalarla tasinmasi, kesilip, icinin temizlenmesi, ayrilmasi ,dondurulmasi, kesilmesi, fileti , paketlenemsi , yumartalarinin islenmesi , yumurtalarin paketlenmesi, etiketlenmesi , kutulanmasi gibi cesitli isler var. fish-house denilen departman zor ama eggroom denilen yumurta islenen departmansa bi o kadar kolay ve de genellikle bayanlar calisiyo.
Kazanca gelince bunu garantisi yok. Senin calisma kapasitene ve fabrikanin balik isleme kapasitesine gore degisir. Balik olmaz az calisirsin , olur cok calisirsin. kabaca ornek bi hesap yapayim. saat ucretin 7,15 dir ve haftada 40 saatden sonrasi mesai olur ve 1,5 ile carpilir.haftada 80 saat calistiginiz varsayalim . 40 + 40 . mesai olan 40 1,5 ile carpilir eder 60 . 40 da normal calisma saatin 100 . carp 7,15 ile 715 dolar haftaligin oldu. hafta da 126 calistigimi bilirim.ama her zaman o kadar yogun is olmaz.
Wrangell de sezon 5 Temmuz-5 eylul arasindadir genelde ve de tahminimce , buyuk bi aksilik olmazsa 5000-6500 arasi kazanilir .3 sene calistim ben Wrangell da ve 3. senem haric ogrencilerin ilk senelerinde kazandigi ucret o idi. 3. sene ise gercekten cok kotu bi sezondu.hatta son 17 senenin en kotu sezonu da diyorlar.2500-5000 kazandilar. 5 eylulden sonra da balik isinden baska bi is bulup da eylul sonuna kadar toplam 7 000 kazanan da oldu.
Fabrika da toplam 8-10 departman var ve eger senin de icinde bulundugun departman duzenlenen yasrismayi kazanirsa. 1.likte 500 dolar , 2.likkte de bi ipod odul kazaniyorsun ekstra.Kazancina ekleyebilrisin bunu da. Gecen sene oyledi
bir ekleme daha yapayim.ABD calistigin cogu yerde bi de vergi odersin yuzde 20 e kadar cikabiliyo bu oran, Wrangell da ise boyle bi vergi odemiyor ogrenciler
Baska sorunuz varsa cevaplayayim.
_