Herşey Dahil Sistemine Sitem
Herşey dahil sistemiyle türk turizminin dibine dinamit koyulmuştur. işletmeciler de durumdan şikayetçi olsalar acentler, özellikle yabancı turist getiren acentelerin zorlamasıyla dükkanı boş kapamaktansa sürümden kazanayım mantığıyla seçtikleri yöntemdir.
Herşey dahil paketinde yediğiniz hiçbirşey kendisi değildir, meyve suyu içmezsiniz meyve aroması içersiniz, çorba içmezsiniz çorba aroması içersiniz, içine su katılmış kolaya tamah eder mümkünse buzsuz istersiniz, biradan nefret edersiniz ama türk olmanız sebebiyle barmen ve garsonlarla iyi iletişim içine girerek kendi adınıza kaliteyi biraz daha yukarı çekebilirsiniz ama yine de hiç birşey özü gibi değildir.
Ayrıca turist otelden çıkmaz ki çıkmasın zaten, bu kadar eğitimsiz, bilinçsiz satıcılar turizm yerlerinde cirit atarken ve en büyük çabası turist kazıklamaksa çıkmasın daha iyi bari türkiye adına kendi memleketinde kötü birşey anlatmasın.
Son senelerde turizm bölgeleri yozlaşmış ve dibe vurmuştur, orda bulunan türk gencinin gayesi yabancı hatun götürmektir, her türlü taciz mübah sayılmaktadır ve geçen yaz kız arkadaşımla tatile gittiğimde kavganın hep direğinden dönmüşümdür, geri dönmek için can atmışımdır (yanlarında erkek var filan fark etmiyor o abazanlar için)
Her sene tatile gidenler turist kalitesinde de düşüş olduğunu fark ediceklerdir. eskiden tatile gittiğimde hayran kalırdım turistlere, gelenlerin hepsi spor disiplini almış, eğitimli, nazik turistlerdi şimdi gelenler ise birer hanzo, içip içip sapıtan, sağa sola sataşan, yemesini içmesini bilmeyen turistlerdir.
Türk ekonomisi için birinci kalem turizmdir, bunu kimse unutmasın ama ben umudumu kesmek üzereyim, herşey dahil sistemi karlı bir tatil değil kalitesiz bir tatildir, türk turizminin dibine konmuş dinamittir. Efendim evli barklı olanlar ufak çocuğu olnalar diyebilirki gittiğimizde rahat ediyoruz çocuk her canı çektiği şeyi istediği zaman alabiliyor! ya allah aşkına ufak bi çocuğun tatil ekstrası ne kadara çıkabilırki? tatil kalite demek değilmidir, bütün senin yorgunluğunu paranızı köleniz yaparak keyif çatmak değilmidir? benim de tuzum kuru değil ben de bazen çok çok ufak hesaplara giriyorum fakat tatil gerçeği bu!
Son gittiğimiz otelin işletmecileriyle yaptığımız muhabbette adamlara bi dokunduk bin ah işittik, bi ağlamadıkları kaldı. herşey dahil sistemi çıktığından beri sezon nerdeyse 2 aya düşmüş çünkü gelen turist düşük gelir seviyesine mensup bu yüzden her zaman gelemiyor ve istediği kadar tatil yapamıyorlar bu yüzden turizm işletmecileri hem kar etmiyor hem de sürüm de yapamıyorlar.
Yunanistan bizdeki herşey dahil sisteminden ne kadar mutlu anlatamam, gerçek gelmesi gereken turistler artık yunanistanda! adamlar taştan oluşan ve hiç bir özelliği olmayan mikonos adasını bile turizm merkezi yaptılar! eğer siz de mikonosu duyup, merak edip, araştırıp, hayran kaldıysanız o adanın turizm tarihini kısaca anlatayım: türkiye'de herşey dahil sistemi çıkar, paralı turist kaçar yunanistan ise patlıyan talebe yetişmek için sadece taştan oluşan bi ada olan mikonosun üzerine tatil merkezleri inşaa eder!
|