View Single Post
Eski 21-03-05, 15:40   #12 (permalink)
mihirpalas
Meraklı

Giriş Tarihi: 17-12-2004
Yer: yarilsa da icine girmesem
Rep Puanı: 42576
mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11mihirpalas Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 472
Varsayılan Cvp: Greencard kazandim ama is yok??

Başvurmak o kadar kolaylaştı ki artık,sadece 1-2 dakika sürüyor.Artık başvurular internetten aliniyor,bu sebeple herhangi bir aracı kuruma gitmenize hiç gerek yok.Başvuru tarihleri içerisinde www.dvlottery.state.gov adresine giriyorsunuz.Oradaki application linkinden başvuru formunu 1 dakika doldurup submit butonuna basinca başvurmuş oluyorsunuz.resminizi de bilgisayardan yüklüyorsunuz,eğer resminizin kurallara uygun olup olmadığını merak ediyor ve kontrol etmek istiyorsanız başvuru formunda "photograph verification" diye bir yer var orada kontrol edebiliyorsunuz.Yani fotonuzu yükleyip verification tuşuna basarsanız karşınıza çıkan yeşil renkteki yazı resmiminizin kabul edildiği anlamına gelir.Başvuruyu kesinlikle siz internetten yapın,herhangi bir aracı kurumuna başvurmayın.ispanyolca için cervantes'e gidiyorum.Orta düzey öğrendim.Daha önce de Italyanca bildigim için ispanyolca çok kolay geliyor bana.İtalyancayı da öğrenciyken İtalyan Kültür Merkezine giderek öğrenmiştim.Ama o zamanlar bu kurslar şimdiki gibi değildi,mevcut çok sınırlıydı ve kurslar sadece senede 1 kez açılıyordu.Herneyse,Teksas'a gitmemin sebebi orada bulunan ve bir ünv.de çlışan arkadaşımın olmasıydı.Bu sefer Mich.Detroit'e gideceğim.Amerika'nın kuzey bölgeleri çok soğuk oluyor gerçi,özellikle Kanada ile komşu eyaletler çok soğuk ancak yine de ben Kuzey'de yaşayacağım.Bu arada Kanada'ya 5 sene önce giden bir arkadaşım 5 sene sonra yasal göçmenlik hakkı kazanmış ama ben yine de buraya gelecek insanlara yasadışı yolları hiç tavsiye etmem.Bir bilgi daha vereyim,Amerika'da askerlik meslek gibi bir şey.Üstelik asker olacak kişilerin Amerikan vatandaşı da olmaları gerekmiyor.Greencard sahibi kimselerde asker olabiliyorlar,üstelik çok iyi maaş alıyorlar.Amerika'ya gelip de ne iş yapacağım diyenlere bir bilgi.
mihirpalas çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla