View Single Post
Eski 07-11-06, 22:52   #1 (permalink)
aintfake
Nasıl geçti habersiz . .?

Giriş Tarihi: 15-03-2005
Yer: İstanbul
Rep Puanı: 1379891
aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11aintfake Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 13849
Varsayılan Askerlik Durumu Tamam mı Devam mı?

Kısa bir özet:
Liseden sonra üniversite sınavında istediğim yere giremedim.
Ertesi sene 4 yıllık açıköğretim öğrencisi oldum.
Üst üste 2 yıl kaldığım için kaydım düşecekti,ben de nasıl olsa düşecek diyerek kaydımı kendim sildirdim ve askere gitmek üzere karar aldırdım.
O sırada yürülüğe giren af kanunundan yararlanarak tekrar aynı bölüme yine 4 yıllık kayıt oldum.
Durumu askerlik şubesine bildirmem gerektiğini söylediler.Af kanundan yararlandığıma dair bir kağıdı açıköğretim bürosundan alarak askerlik şubesine gittim ve bir sene daha askerliğimi tecil ettirdim.
Tabi okul ile alakam olmadığından şu an sınıf geçememiş durumdayım.Okul bana sınıf tekrar hakkını verecek mi bilmiyorum. (zira aftan yararlanmıştım zaten büyük ihtimal vermeyecektir) Bu hakkı verse bile aftan yararlandığım zaman şubeden aldığım askerlik durumu ile ilgili evrakta yazanları aynen yazıyorum:

....
...
Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 21/02/2007 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.
....
...
SEVK EDİLECEĞİ TARİH :21/02/2007
ERTELEME BİTİM TARİHİ :31/12/2006
EN SON ERTELEME SEBEBİ :36.MAD.SINIF TERTİBATLI(SEVK TEHİR)

Önemli yerler bunlar. Noktalı yerlerde kimlik adres bilgilerim yazıyor.

Genel özet budur.
Şu an da benim kaydım üst üste sınıfta kaldığım ve de aftan bir kez daha sınıf tekrar hakkımı kullandığım için düşerse/silinirse,
askerliğimi tecil ettirmem için başka bir yol kalıyor mu?

Karar aldırma sürecinde belli dönemler vardır başvurmak için.O dönemlerde sağlık raporu ile mazeret bildirirsem ne kadar zaman kazanırım.?

Bu seneki Öss sınavına tekrar girip bir yer kazanırsam tecil hakkım olur mu?
Askerlik şubesine bu sene sınava gireceğim sonucu belli olana kadar en azından tecil edin diyebilir miyiz?

Askerlik şubesinde rutin işlemler haliyle çok zaman kaybıdır.Araya girip bir şey sormak imkansız gibidir.Bir üst rütbeli görevli ile görüşmeyi talep edebilir miyim? Sadece bilgi almak için elbette işlemleri herkes gibi sıraya girerek yapacağım.

Askerliği seviyorum. Hatta üniversite mezunu olsam dahi uzun dönem yapmak isterim.Mesele çalışmak zorundayım bir süre daha. 1 sene 2 sene olabildiği kadar. Düşünmem gereken insanlar var.

Sağdan soldan duyumlarla cevap vermeyizniz lütfen.
Mesaj sayısını arttırmak için yorum yapmayınız
Konu hakkında bilgisi olan kardeşlerimizin yardımını bekliyorum.Bir an önce bu sorunu sonuçlandırmam gereken bir dönemdeyim,anlayışlı olunuz.

Saygılarımla,teşekkür ederim.
aintfake çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla