View Single Post
Eski 14-10-06, 20:15   #1 (permalink)
saynan
Yabancı

Giriş Tarihi: 02-11-2005
Rep Puanı: 2375
saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11saynan Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan Üniversite giriş sistemi

Öncelikle herkese meraba,
Öss giriş sistemi ile ilgili bir araştırma yapıyorum.Üniversiteye girişin daha kolay olması diye birşey pek söz konusu değil.Çünkü önemli olan sıralamlarda öne geçmektir.Ama şuanki üniversite giriş sisteminin yetersiz hatta yanlış olduğunu düşünüyorum herkes gibi.
Üniversiteye girişte emeğin karşılığını tam olarak alabileceğin ve o üniversiteye en uygun kişiyi seçmek için farklı yöntemler üzerine çalışıyorum.Şuanki sistemde olumsuz olarak gördüğüm yanlar:

-- Uzun çalışmaların kısa bir süre içinde karşılık bulmasını sağlayan sistem.Öğrencilerde hem psikolojik
(heycan -kazanamama korkusu -aile baskısı ) hemde o zamanlardaki kötü olayların etkisi ( hastalık - ailevi vb. )
olumsuz şekilde yansımaktadır.Bu başarılı bir öğrenciyi harcamak için cok basit olur.
Sınav giriş belgesi çalındığı için sınava giremeyen kişileri bilirsiniz.

-- Sürekli değişen eğitim sistemi ile sınava girecek olan kişilerin sorunlar yaşaması.

--Öğrencinin puanı yetmediği için herhangi bir bölüme girmesi.İstemediği bir bölümde okuması.Mesleğinde pekte başarılı olamayan kişiler oluşmasına neden olacaktır.

-- Sınav sisteminin verilen eğitimin karsılığını farklı şekilde istemesi öğrencileri dersane gibi sınav sistemini öğreten yerlere yöneltmiştir.Bu ise maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencileri dahi kötü etkiliyor.
Okulunun verdiği eğitim ile okul birincisi olan birinin öss yi kazanamaması eğitim sisteminin ayıbıdır bence.

Ve bunlar gibi birçok sorun.Okulum için bununla ilgili bir ödev hazırlıyorum.Hak edenin kazanması ile ilgili fikirlerim var.Sizde düşüncelerinizi yazarsanız hem benim için belkide ( amacımız yerine ulaşırsa )
eğitim sistemimiz için bir faydası olacaktır.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
saynan çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla