Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Scintilla
Maarif TDK da şöyle geçmekte
1)Bilgi ve kültür.
2)Öğretim ve eğitim sistemi
Cümle içinde:"En büyük emelim, maarif vekili olarak yurdumun irfanını yükseltmektir."- Atatürk.
TDK yukarıda ki şekilde almış "maarif" kelimesini.
Anlatım bozukluğunu bende sizin gibi "hayretli" şıkkı yaptım (cevap şıkkı tam olarak aklıma gelmiyor)
Cumhurbaşkanlığı 7 yılda bir yapılır
Rektörler ise bildiğim kadarıyla bakanlar kurulunca isimler belirleni cumhurbaşkanı da isimlerden birini rektör olarak atar.
Vatandaş soydaş da ise bende ikisi arasında kaldım. Fakat vatandaşı işaretledim.
Hakimler savcılar sorusunu ise ben yargıtay yaptım sanırım yanlış yaptım herkes adalet bakanı diyor. Ben ne yaptığımı hatırlamıyorum şimdi ama adalet bakanı yapmadım. Fakat adalet bakanı olsa kurum bağımsız hareket edemez diye düşünüyorum. Yargı bağımsızdır diye bir laf vardır hani. Hükümetten biri başkanlık yapsa yada denetlese filan o zaman bağımsızlığını yitirir. Çok mu yorumlamışım acaba 
|
valla cok yorumlamisin gibi geldi.senin dedigin gibi olsa adalet bakanligi diye bir sey de olmayacak neredeyse.ben guvender kpss kitabinin yalancisiyim onda oyle yaziyor bende hayret etmistim zaten okudugumda.cunku semdinli davasina bakan savci askeriyeyi suclu gostermeye calisinca gorevden atilmisti ve bunu yuksek hakim kurulumu ne yapmisti.bunun baskaninin adalet bakani oldugunu duyunca ondan sasirmistim.ama tabi oyla atiliyor oda ayri