Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi İETT bir süre önce başlattığı yeni uygulama ile aktarma ve Mavi Akbil'in bundan böyle Özel Halk Otobüsleri için de geçerli olduğunu duyurdu. Bu kadar zamandır İETT yi kullanmama rağmen ne yakın çevremde ne de seyahat esnasında karşılaştığım insanlardan 'Ah bir de şu aktarma ve Mavi Akbil, Özel Halk Otobüsleri'nde geçse ne iyi olurdu' diye bir cümle duydum. Bu küçük ama gereksiz iyiliğin karşılığı olarak ücretlere yapılan zammı her zaman ki gibi hoşgördük elbette!!!
Ancak zamla beraber Mavi Akbil'e getirilen kota hoşgörü sınırlarını aşıyor. Bu uygulama ile aylık abonman akbil kullandığımızda ay içerisinde en fazla 200 defa İETT araçlarını kullanabiliyoruz. Okula gidiş gelişlerde bir tane aktarma kullandığım için bu uygulamanın beni çok fazla etkilediğini söyleyemem. Ancak hergün Sefaköy,Avcılar,Halkalı,Bağcılar gibi semtlerden Göztepe ye gitmek zorunda olan insanlar tanıyorum. Siz de belki o arkadaşlardan birisiniz ya da bu şekilde mağdur olan bir arkadaşınız olabilir. Bizi ne kadar dikkate alacaklarını bilemiyorum. Siz de tepkinizi dile getirmek isterseniz lütfen
iett@iett.gov.tr adresine ortak derdimizi anlatan bir mail atın ya da en azından bu maili başkalarına iletin.
P.S: Eğer mail yazmaya vaktiniz yoksa aşağıda kendi yazdığım mailin bir kopyası var, onu kopyala/yapıştır yaparak kullanabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba sevgili İETT yetkilileri. Öncelikle yakın geçmişte Özel Halk Otobüsleri'nde Mavi Akbil kullanımını sağladığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Halk arasında bilinen bir gerçek var ki Özel Halk Otobüsleri, yollarda dolmuşçu havasında taşımacılık yapıyorlar ve Mavi Akbil'in bu otobüslerde geçmemesi bu nedenle beni hiç te rahatsız etmiyordu. Yine de teşekkürler! Ancak Mavi Akbil'e aylık 200 kullanım sınırı koyarak yaptığınız bu iyiliğin bir anlamı kalmadığını ve bizleri mağdur duruma düşürdüğünüzü bilmenizi isterim. Sizlere olan güvenimiz, sizi seçerek bize hizmet etmenize izin vermemizle açıkça ortada. Bu güveni boşa çıkarmadığınızdan ve gece gündüz bu bilinçle çalıştığınızdan eminim. Çalışmalarınızda biraz daha özverili olmanızı ve bu mağduriyetimizi gidermenizi sizden istemekle sanırım çok şey istememiş olurum. İyi çalışmalar...