Arkadaslar moskova da okumak isterseniz oncelikle aylık minimum bakın minimum diyorum 300-350$ gozden cıkaracaksınız..Ev kiraları almıs basını gidiyor..Buralarda ev kiraları tek oda moskova merkezinde 400$..Ama bir arkadasım var 350$ 2 odalı evde yasıyor..biraz da arastırmanıza baglı...
Moskova da okuyacaksanız size 2 onerim var..Eger maddi durumunuz iyi ise Moksova devlet universitesine Yazılmanız..(
www.msu.ru) Hazırlık Bolumu 3600-3800 $ arası..2 taksit imkanı bulunuyor ve yurtlar mevcut..yurt fiyatı 100-120$ arasında değişiyor..Bu okul Moskovanın en iyi okulu..Turkiyeye de denkligi mevcut..(Denklik konusu cok geniş bir konu bence..Denklik hersey demek deildir..Cunku alaacagın diploma uluslarası bir diploma..ve sen bunun yanında ingilizcen ve ruscanla beraber cok kolay iş bulabileceksin..Hemde Dunyada istedigin yerde..O yuzden denklik pek sorun deil..O diplomayla zaten Turkiye de 1000-1500 ytl ile calısmazsın..Bu rakamlardan yuksek olacagından eminim...)
Yok eger benim maddi durumum iyi sayılmaz diyorsanız size Dostluk universitesini oneririm...(
www.rudn.ru) hazırlık sınıfı 1800-2200 $ arası..Turkiyeye denkligi mevcut...yurtlar zaten nerdeyse aynı fiyat..80-120$ arası degisiyor..
Ayrıca Moskova da Part-time olarak iş bulabilmeniz mumkun..Ancak soyle bişeuy soylemeliyim..Geneliikle Turk firmalarında iş bulabilirsiniz..Rus firmalarda iş bulabilmek için dil şart koşuyorlar..part-time olarak Bir turk firmasında ilk etapda alacagınız para 500-750$ arasıdır..Tabi bu sizin calısmanızla berbaer daha da yukselebilir..
Baska konuda sorularınız varsa yardım edebilirim...