Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen g ö к н α η
Arkadaşım Öncelikle Hayırlısıyla Kazanırsın İnşallah.Daha Sonra Soruna Gelince Benim Dersane Hocamın Bir Arkadaşı Hem Memur Hemde Öğrenciydi.Okuldan Ders Saatlerini Belirten Bir Kağıt Alıyorsun Daha Sonra Bu Kağıdı Bağlı Bulunduğun Kamu Kuruluşuna iletiyorsun Ve Ders Saatlerinde İzinli Olarak Bulunabiliyorsun.Ayrıca Bu İzinli Olduğun Mesai Saatlerinde Maaşından Bir Kesinti Yapılmıyor.Hocamızın Anlattığı Bu Şekildeydi.
Birde Yeni Öğrendiğim Bir Bilgiyi Aktarıyım Sizlere.Lise Mezunu Arkadaşlar Kpss Sınavından Yüksek Derecede Başarı Elde Etseler Bile Lise Mezunları İçin Açılan Kadroların Büyük Bir Bölümü Hizmetli Statüsünde Oluyormuş.Ben Bu Haberi Duyunca İnanın İçimdeki İstek Gitti.Yani Anlıyacağınız Lise Mezunları İçin MasaBaşı Memurluk Çok Zor Görünüyor.Hemde Birçok Arkadaşım Var Ve Bunlar Kpss'den 85 - 90 Arası Puan Alan Adamlar ve Şu Anda Sırf Lise Mezunu Diye Henüz Atamaları Falan Yapılmadı.Çünkü Devlet Lise Mezunlarına Önem Vermiyor ve Çok Az Sayıda Kadro Açıyor...
|
Gökhan cevabın için çok teşekkür ederim. O kağıt işi çok güzel olmuş valla. Bu şekilde üniversite masraflarıda çıkar hem de barınma problemini de aşarız. Fakat o lise mezunlarına atama zorluğu işi kötü olur. Gerçekten bende de istek azaldı. öss den dolayı pek bir konu eksiğim yok kitap almıştım şimdi çalışmaya başlayacaktım. Saçmalık bence eğer ben herkesten çok puan alıyorsam beni ataman lazım. Neyse gene de bir şansımızı deneyelim. Çünkü bir üniversite öğrencisi için çok önemli oradan gelecek para. Yoksa öğrenciliğimiz baya sıkıntılı olacak. Herkese kolay gelsin...