Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen panda79
konsolosluktaki memurlar da bunu yedi
tecrübelerime dayanarak bikaç şey söylemek isterim:
1 almanya bizden kötü halde, almanayada yaşayan türklerin büyük bir kısmı fırsat bulup türkiyeye kaçmaya çalışıyor
2 vize almak arkadaşın zannettiği kadar kolay değil. aile birleşimlerini bile 6 aya kadar uzatmaya çalışıyorlar, kıytırıktan dil kursu ile hayatta vize vermezler.
3 bahsettiğin dil okulu 'volkshochschule', yani halk okulu, adı üstünde kendinden başkasına faydası olmayan bir okul.konsolosluk hiç sevmez...
|
yapmayalim etmeyelim iskembe-i kubra dan sallamak olmas
1-amanya bizden kotu degil almanya ekonomik acidan sallantida ama yetecek ve yetirecek durumda. burda yasayan ve turkiye ye kacmaya calisan buyuk kisim turku de kimse burda zorla tutmuyor firsattan kasiti anlamadim.
2-vize almak zannettigi kadar kolay 3 haftada vize aldim. egitim konusun aile birlesimi gibi degil kapida sira bile beklemedim. ve begenmedigin kiytiriktan dil kursu ile aldim vizeyi.
3-volkshochschule diye asagiladigin dil okulu burdaki uni lerin kabul ettigi dil okullari ve konsoloslugun sewmeme gibi bir luksu yok. hatta oyleki oze dil okullarindan alinan kabul belgesi bile vize icin yeterli.
sanirim tatmin edici bir cevap vermisimdir.
ayrica herkim ki burda okumak ister elimden geleni yaparim.
bi öm a bakar...