yönetim ve organizasonla ilgili ödev(işletme bölümü)
yönetim organizasyon 1
1-yönetim eylemini oluşturan, başlıca öğeler nelerdir, bunlar arasında yönetim açısından ne gibi baglantılar vardır ,bir yerdeyönetim oldugunu nasıl anlarsınız, yönetimsiz bir çevrede ne gibi sorun yada olaylarla karşılaşılır, dogadada bir yönetim gücünün oldugunu gözlüyorsunuz kendi gözlemlerimizden edindiginiz bir veya birkac örnekle karsılastırmalı olarak acıklayınız
2-yönetim neden insancıl bir süreçtir, gütme ve sürme eylemleriyle yönetim eylemleri arasında hangi farklar vardır, toplumsal yaşamda insanların yönetilmeyip güdüldügü yada sürüldügü ortamların en belirgin özellikleri nelerdir, bu güne kadar ki yaşamınızda böyle ortamları gözlemlediniz mi, yönetmeyen ve yönetilemeyen insanlarda hangi sorunları gördünüz,aile okul ve genel toplumsal çevre yaşamınızdan edindiginiz deneyimlere dayanarak örneklerle görüşleriniz açıklayınız
3-yönetimde işbirligi kavramının önemini nasıl açıklarsınız, işbirligine yatkın insanlar ile olmayanların kişilik özelliklerini nasıl açıklarsınız. yönetimde insanları işbirligine götüren nedenler nelerdir, zorunlu olarak örnegin bir kamukurumunda bir araya gelmiş insanların yönetim çevresinde hangi toplumsal davranış bozukluklarıyla karşılaşılır, kendi yaşamınızdan aile okul ve diger örgütlerde bunun hangi örnekleriyle karşılaştınız.bu davranış bozukluklarının ortadan kalkması için sizce yönetim açısından hangi önlemler alına bilir açıklayınız
4-yönetimin iletişimine [haberleşme] dayanma özelligiyle kurabildiginiz kadarıyla yönetim eyleminin diger özellikleri arasında ne gibi baglantılar vardır, kendi yaşam deneyiminize göre bu baglantılarda toplumumuzun genelde ve aile okul diger işletmelrinde hangi sorunlarının oldugu kanısındasınız, bunların çözümlerinde neler düşünülebilir, iletişimde ne tür bozukluklara yol açar , örnegin iletişimi güçlü bir ailenin yönetim ortamı ile güçsüz olanın hangi belirgin özellikleri olabilir nedenleriyle açıklayınız
5-planlama işlevinin evreleriyle örgütleme işlevinin evreleri arasında karşılıklı ne gibi bagıntılar görmektesiniz, bu bagıntılar bölümlere ayırma türlerinin her birinde ne gibi farklı özellikler gösterir, planlama işlevi evrelerinde ki eksiklikleriyle hangi yanlış tutumlar örgütleme işlevinin evrelerinde tek tek ne gibi sorunlara yol açar, aile ve okul yaşamlarınız önde gelmek üzere toplumumuzda sözkonusu sorunları nasıl gözlemlemektesiniz, örnekler verip nedenleri ve çözüm düşünceleriniz ile birlikte açıklayınız
6-yönetici gücünü kişiliginden örgüt gücünü yönetimden alır görüşü temel alındıgında kişilk kavramıyla yönetin temel işlevleri yönetim organları ve yönetim türleri arasında tek tek ne gibi bagıntılar görmektesiniz, bu açıdan baktıgınızda şimdiye kadar gördügümüz yöneticilerden hangi kişilik sorunlarına tanık oldunuz,nedenleri ve çözüm yolları konusunda görüşlerinizi açıklayınız
yönetim organizasyon 2
1-klasik örgüt kuramında ki denge ilkesinin ne-o klasik ve modern örgüt kuramlarının hangi konularıyla ne gibi karşılıklı bagıntıları olabilir özetleyiniz
2-modern örgüt kuramında ki baglayıcı süreçlerden haberleşmenin klasik ve ne-o klasik örgüt kuramlarının hangi konularıyla ne gibi karşılıklı bagıntıları olabilir açıklayınız
3-örgütteki bireylerin güdüleri ve degerleri yönetim fonksiyonlarının tek tek nasıl etkiler, yöneticiler örgütlerde bireylerin güdü ve degerleriyle ilgili olarak biçimsel ve biçimsel olmayan yapılarda ayrı ayrı hangi sorunlarla karşılaşabilirler çözüm önerileriniz ile birlikte açıklayınız
4-klasik organizasyon anlayışı içinde yönetimde planlama işlevinin ( fonksiyonunun) yeri ne olabilir, biçimsel örgüt yapısının kuruluş ve işleyişinde planlama ortaya çıkan hangi tür sorunları ne şekilde çözüme kavuşturulabilinir, biçimsel yapıda yöneticinin karşı karşıya kalabilecegi başlıca planlama sorunları nelerdir, durum türkiye koşullarında düşünüldügünde bunların çözümleri için neleri önerirsiniz açıklayınız
5-yönetimin yürütme işlevi klasik neo klasik ve modern organizasyon teorilerine göre tek tek bir örgütte ne gibi işleyiş özellikleri tasır, her 3 teoriye(klasik, neoklasik ve modern) göre ortaya cıkan farklı durumların nedenleri ve sorunlar neler olabilir, sorunların her 3 teori acısından cözümleri için neler düşünürsünüz, acıklamalarınızı türkiye kosullarınıda dikkate alarak yapınız
6-türkiyenin genel örgüt kosullarında hangi olumsuz etkenler ülkemizde klasik örgüt anlayısına uygun bir örgüt düzeninin kurulup işletişini ne yönde etkilemektedir, söz konusu olumsuz etkenleri yaratan temel sorunlar nelerdir, bunların örgüt alanına ilişkin bulunanlarını nasıl tanımlar cözüm yolları için neler düşünürsünüz acıklayınız
arkadaşlar bu ödevi arkadaşa hoca vermiş 12 agustos da teslim etmesi gerekiyormuş eger bildiğiniz bu ödev konusuyla alakalı ilgili siteler veya daha önce buna benzer ödev almış arkadaşlar varsa yardım edersiniz çok iyi olur.valla internette biraz baktım ama pek birşeye rastlayamadım!yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılar...
|