Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Shquiptar_34
Wurst kardeş allah razı olsun sağol bilgiler için üşenmeden tek tek yazmışın. Replisin!  Senin evliliğinde hayırlı olsun sana mutluluklar diliyorum hocam.
Gelelim mavi cennetin yazdıklarına;
"Almanci Kelimesi,Yurt disinda calisipta,Türkiye ye izine geldiginde,giyimi,kusami,yasam sekli ile, cevredekilerin ilgisini ceken kisacasi, kiskanc gözle bakilan bir tabir olmasi lazim"
Bu senin dediğin köylerde olur. Köylere gittigin zaman o şekilde bakılırsın. İstanbul gibi bir kentte almancı oldugun yada sizin tabirinizle yurtdışında yaşadıgın belli olmaz, dönüpte kimse bakmaz bile. Biz burada emin ol giyimimize kuşamımıza daha çok önem veriyoruz. Belkide sizin buraya geldiniz zaman kasıntı hareketleriniz insanların size karşı antipati duymasına sebep oluyor. Başka bir olay kız arkadaşım istanbula ilk geldigi zaman ilk söylediği sözlerden biri şuydu; " The turkish Who live in germany and the turkish in here are totally different " tercümesi Almanyada yaşayan türklerle buradaki türkler tamamen farklı. Neden dediğim zaman çok komik giyindiklerinden, kendilerini olduklarından başka biri gibi göstermeye çalıştıklarını, köşe başlarında uzun pardüseli kirli sakallı ellerinde tesbih kızların arkalarından bakıp laf attıklarını söyledi..
Araba olayı kesinlikle dogru çünkü arabaları kendi üzerlerine değil akrabalarının üzerine yapıyorlar. Sigara makinasına 2 Euro yerine 1 ytl attıkları gibi.
Almanya da 5,5 milyon işsiz var. Türkiyede ne kadar işsiz var haberin varmı?
Kö prü olayı bir espri idi fakat malesef espriyi algılayacak mizah yeteneğin yokmuş.
Avrupada yaşayan türkler, Türkiyedeki türkleri gerçektende avrupada istemiyor. Bunu ben bizzat kendim yaşadım.
Kelimeleri yazarken yuvarlıor olmam bilgisayar yazı dilidir bilmiyosan öğrenmiş oldun. Hadi kal sağlıcakla.
|
Sana laf anlatmak deveye hendek atlattirmaktan daha zormus arkadasim
Insallah sonun hayirli olur.
Evlenecegin Alman yengemiz,sana uyum saglarda, bir ömür boyu mutlu olursunuz.yada sen ona uyum saglarsin.
Hangi sehire geliyorsun, bilmiyorum ama sayet Frankfurt civarina gelirsen burada yasayacagin sorunlarinda yinede sana yardim etmek isterim.Sunu unutmaki; Burada yazdiklarim sana bir tavsiyedir.Bizler evlilik yolu ile buraya gelipte,binbir zorluklarla karsilasan ne insanlar gördük.Alman bayanla evlenipte,Alman olacagini saniyorsan iste orada yaniliyorsun derim.Her kapi sonuna kadar acik degil,belli bir zamani var.
Almanla evli olupta,mutlu olamiyan ayrilan,belli bir süreyi doldurmadan sInIrdIsI olanlari gördük.Dilerim bunlari yasamazsin.
Ben Avrupada yasiyorum, ama daha öncede Avrupaliydim ve hala Avrupaliyim.Kullanici Rumuzuma bak. Mavi Cennet, nereleri cagristiriyor, bu isim? Tabiki Türkiyemin Turizm cennetlerinden,Mugla ilimin Marmaris ilcesindenim.Demek istedigim kirk senedir Avrupalilarla beraberim.
Sonradan görme hic degilim.
Saniyorum siz Istanbul"un yerliside degilsiniz,Ben Istanbulda bes senemi gecirdim, orada tanidigim bir dostum;" Istanbul un yerlisi kedilerle köpekler" demisti de o kelimeyi unutmuyorum.Cünkü 99,5 milletin yasadigini söylemisti Istanbulda.
Buradaki Türklerin,Türkiyeyi Avrupa birligine istemedigini ima ediyorsun,bu düsünceni,ileriki zamanlarda burada Alman dostlarinla tartis, hatta esin olacak Alman arkadasina sor,"Türkiye yi Avrupa birliginde görmek istiyormusun"? diye ne cevap verecek?
Yazdigin kelimelerin eksik ve hatali oldugunu ben söylüyorum; Fakat bunun "bilgisayar dili oldugunu " belirtiyorsun.Asagidaki kelimeleri sizin bana yazdiginiz cümlelerden aldim.Bilgisayar dilimi yoksa......ne?Sorunsuz günler dilegimle..
Saglikla kal..
Mavi Cennet
türk vatandaşı-,almanyada-Almanyaya geldim zaman-bi çok türkün-yakınmicaksın-deilmidir-deilde-yaşıyan-türkler-olduna-fakat buraya geldiniz-türkleri-Belkide sizin buraya geldiniz-yuvarlıor-