View Single Post
Eski 26-07-06, 16:46   #16 (permalink)
Wurst
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-04-2006
Yer: DEUTSCHLAND
Rep Puanı: 2531
Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11Wurst Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan Cvp: Evlilik, Alman Kız, Türkiye de yada Almanyada

Dostum hayırlı olsun. Sanırım burda sana en saglam bilgileri ben verebilirim. Cünkü Nisan ayında Alman esimle türkiyede evlilik yaptım.

ilk önce pasaportunun ve kimliginin fotokopisini cektir. Sonra nufus idaresinden Nufus kayıt örnegini (tüm aile fertleri ve tek olmak üzere 2 adet)uluslararası dogum kayıt örnegini al (bu evragın Apostille edilmis olmalı) Kimlik ve pasaportunun fotokopilerini Noterden tasdik ettir.
Bu belgeleri ups ile kıza yolla. Kız arkadasın bu belgeleri Almancaya tercüme ettirip Uluslararası evlenme ehliyet belgesi alıcak. (Ehefähigkeitszeugnis)
Asagıdaki belgeleri yanında getirdigi zaman TR de evlenebilirsiniz;

1-Evlenme Ehliyet Belgesi (Ehefähigkeitszeugnis)
2-Doğum Kayıt Örneği (Geburtsurkunde )
3-Kimlik Belgesi (Personalausweis) veya Pasaport (Paß),
4-İkâmetgâh Belgesi (Meldebescheinigung veya Aufenthaltsbescheinigung)
Bu belgeleri TR de tercüme ettirmek zorunda degilsin!

Kız arkadasın TR' ye geldigi zaman beraber Saglık raporu almaya gidiyorsunuz. Muhtardan senin icin fotograflı nufus cuzdanı örnegi ve ikametgah belgesi alıyosunuz. Nufus müdürlügünden senin nufus kayıt örnegini de aldıktan sonra ikinizin 4 er adet fotografını cektirip oturdugun yerdeki evlendirme dairesine basvuruyorsun ve gün alıyorsun. Hepsi bu kadar. İlk önce cevap veren arkadas eksik(uluslararası Evl. Ehl. Belg.) ve yanlıs bilgi vermis (konsolosluga bildirmek zorunda degilsin..)

Su ana kadar gözlemledigim kadarıyla burada yasayan türk kardeslerimizde (hepsi degil ama büyük bir cogunlugu) bariz bir kompleks var. Ben bunu TR deykende anlamıstım. 2 gurbetci kız arkadasım oldu. 2 side almanyada yasamaktan almanyada dogmaktan dolayı kendilerini hep üstün görürlerdi ( mesela ; ben avrupada dogdum büyüdüm herseyi ben bilirim hesabı) Halbuki istanbul'da dogup büyüyen birisi 50 gurbetciyi götürür de getirir haberleri yok. Türk kızlarının (gene büyük bir cogunlugu istisnalar kaideyi bozmaz) burada yemedigi halt yok ama TR'ye geldikleri zaman "MOTHER TERESSA" gibiler. İnsallah evlenirsin ve buraya geldigin zaman kendi gözlerinle göreceksin. Söylerlerdi inanmazdım ama türkiyede yasayan türklerle Avrupada yasayan türklerin cok ortak yönü yok. Bizden cok farklılar. Ne Alman gibiler ne de Türk gibiler. 2 sinin ortasında sıkısıp kalmıslar.
Ben memnunum Almanyada olmaktan. Her sey cok düzenli. İnsan gibi muamele görüyosun ( hastanede, devlet bürolarında, bankada vs. vs) Herkes cok rahat. Kız arkadasına öküz gibi bakmazlar. Havuza gittigin zaman katil olmassın kro lar yüzünden vs. vs. vs. Türkiye ile Almanya kıyas edilemez bile. Fakat bu benim görüsüm. Kimi begenir kimi begenmez. Bence sen kimsenin sözüne bakma ne yapmak istiyorsan,nerede yasamak istiyorsan yap. Kendin yasa kendin gör. Tekrar hayırlı olsun ve Mutluluklar diliyorum dostum ...

Mesajı son düzenleyen Wurst ( 26-07-06 - 16:56 )
Wurst çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla