Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen alimamak
Bankacılıktan çıkmak isteyen OYAK, Oyak Bank’ın satışı için Morgan Stanley’e yetki verdi !
TÜRKİYE'NİN VE ORDUNUN HAYRINA...
Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Cengiz Aktar: Ordunun bankası da sigorta şirketi de demir-çelik şirketi de olmaz. Böyle bir yapı dünyanın hiç bir yerinde yok. OYAK'ın hiç kredi aldığını duymadım bir kere. Şeffaf ve rekabete uygun değil bu. Bırakın siyasi olarak, iktisadi boyutu da piyasa ekonomisi kurallarına uygun değil. Ordunun işi değil ticaret. AB ülkelerinde böyle bir yapı yok. Satarlarsa iyi olur bence. Türkiye o yükten, asker de bu eleştirilerden kurtulur. Ama OYAK'ın şu veya bu sektörde çalışan şirketini satması değil, gerçek anlamda iktisadi bir işletme olabilmesidir. Kıstas budur. Şeffaf mı rekabete açık mı? Bu satış buna hizmet edecekse ne ala.
[/b]
|
hocamız güzel söylemiş.şeffaflıktan uzak ve piyasa şartlarından uzakta bir kurumun huzursuzluk ve sorun yaratması normal gibi.zaten orduya hazineden yüksek miktarda ödenek aktarılıyor.emin değilim ama en çok bütçe ordu için ayrılıyor.dolayısıyla ordunun böyle bir kurumsallaşma içinde olması tartışılır.Hocamıza aynen katılıyorum