Cvp: 7 sene sonunda atılma
Üniversiteye göre değişir mi bilmiyorum. Ama genellikle 7. sene sonunda 3 derse (2 de olabilir) indirince sonsuz kayıt hakkı verilir. Ama askerlik işleri ile senin uğraşmanı isterler. (7 sene uzun bir süre olduğu ve bu sürede 30 yaşını aştıysan kaçamaman için. Yoksa problem olmaz)
Öğrenim süresinin kayıt yaptırdığın süre olması gerekir. Yani okumadığın senenin sayılması saçma olur. Ama kurul olayı gibi garip bir uygulamayı ilk defa duydum. O yüzden değişik bir prosedür olabilir.
Konuyla alakası yok ama mesela ODTÜ'den biliyorum ki 1.8'in altında olursan Repeat olursun ve sadece üst seneden ders alamazsın. Not yükseltir 1.8'in üstüne geçince Irregular olarak kaldığın yerden okumaya devam edersin. Eğer GPA 3 dönem 1.8'in altında kalırsa bu durumda Dismissed olur atılırsın. Öyle ki iki dönem repeat olup yaz okullarına gelerek okulu zamanında bitirebilenler olmuştur.
İlk sene sonunda atılmayı ilk defa duyuyorum. Bazı üniversitelerde öğrencilerin yarısı giderdi bunu uygulasalardı.
Bence olay hakkında ciddi bilgisi olan biriyle konuş. Yönetmelikte bazı şeyler yazmayabilir veya öğrenci işleri durumu tam idrak edemeyebilir. Bulabilirsen dekan yardımcılarına git.
Bir de orada eğer okumamayı düşünüyorsan "başarısızlık kontenjanı" adında bir kontenjan ile başka üniversitelere veya bölümlere geçebilmen mümkün olabilir. Tabi kendi bölüm puanından bir hayli düşük puanlı bir bölüme. İstersen bunu da bir soruştur.
|