Cvp: araca lpg taktıracam
Herkese selam,
Bende voltran taktirmistim 2 ay once 74 model hava sogutmali Tostos'uma. Taktirdigim yerin sahibini netten bulmu$tum ve ona herbir halti sordum. Bana $unu anlatti.
' iTalyanlar gelir, tup takimi konusunda bilgi verirler ve tup patlamasiyla alakali olarak nerde ne problem cikacak onlari gosterir ve buna gore montajlamamizi gosterirler. Italyanlar bir test yapmi$lar. Bir arabaya FULL DEPO BENZIN ve FULL DEPO LPG koymu$lar ve arabayi yakmi$lar. Benzin 4 dakika sonra infilat etmi$. TUP (yani LPG) 11 dakika sonra infilak etmi$. Bir kaza esnasinda LPG ( lpg'de 3 gaz kesme sistemi var.) kacak yaparsa gazin depodan cikisi kesilir. Diyelim ki kaza oldu bu durumda deponun uzerinde lpg tahliye vanasi var buradan gaz belli araliklarla verilir. Ve diyelimki bu esnada gaz alev aldi. Gaz belli araliklarla ciktigi icin hicbir$ey olmayacak alev sonecek. (yani bunu $oyle du$unun Ocagi yakiyoruz, sonra kapatiyoruz, AC KAPA AC KAPA olayi)
Neyse i$in ozu $u, Tr'de gercekten ekonomik oldugu icin kullaniliyor Yurtdi$inda cevre icin kullaniliyor.
Birde patlama olaylarina gelelim. Tup taktirdigim adam eger montaji iyi yapilmi$ ve gaz kacagi yoksa tup patlamaz. (yukarda anlattigim evreler gercekle$ir.)
Bu i$in oncusu italyanlar ve illaki italyada da lpg kullaniyor. Hic italyada patlayan lpgli arac duydunuz mu? (yani illaki haberlerde falan soyler.)
Neden TR'de patliyor. Sebep $u onune gelen lpg montajliyorda ondan. Adam kaportaci ama i$ guc yok napacak LPG montajliycak. Kebap i$. Sonra montajlarken 1-2 ince yeri unutacak ve gaz kacagi olacak. Sonra da yandi gulum keten helva.
Taktiracak arkada$ima soyluyorum. Mutlaka adi sani belli olmu$, lpg takma belgesi olan bir yerden lpgsini taktirmasini tavsiye ederim.
Eger Ankaradaysan benim tostos'a takan arkadasa da goturebilirim.
KOlay gelsin
|