MUSTAFA KEMAL
Türü : Devlet
Bilgi Alınabilecek Adres ve Numaralar :
Web Adresi :
www.mku.edu.tr
E-Mail Adresi :
Telefon : 0(326) 221 33 17-3h
Fax : 0(326) 221 3301
Kampusun Adresi : Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü/ANTAKYA
Ayrıca osym.gov.tr / yükseköğretim programları/ kurumlar/ adresinden bilgi alabilirsiniz.
TARİHÇE
Mustafa Kemal Üniversitesinin başlangıcı 1960-1961 öğretim yılında Antakya'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan Kız İlköğretmen okuluna dayanır. Bu okul 19765 yılında Antakya ve İskenderun'da yine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, iki Meslek Yüksekokulu açılmıştır. 1978 yılına kadar, 2 yıllık eğitimle sınıf öğretmeni yetiştiren Eğitim Enstitüsü 1978'den sonra, sınıf öğretmenliğinin yanında, 3 yıllık eğitimle orta dereceli okullara Türkçe, İngilizce, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi branşlarında öğretmen yetiştiren bir öğretim kurumu haline getirilmiştir.
1980 yılında ise, yalnız temel eğitim kurumlarının birinci kademesi olan ilkokullara öğretmen yetiştiren 2 yıllık Eğitim Enstitüsü olarak faaliyetine devam eden okul, 1981 yılında 2945 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Çukurova Üniversitesine bağlanarak Hatay Eğitim Yüksekokulu adını almıştır. 1989-1990 öğretim yılında öğretim süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarılan Hatay Eğitim Yüksekokulu, 1992 yılına kadar 4 yıllık yüksekokul olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir.
1992 yılının kasım ayına kadar Çukurova Üniversitesine bağlı birer okul olan Eğitim Yüksekokulu, İskenderun ve Antakya meslek yüksekokulları 10.11.1992'de 3837 sayılı Kanunla Hatay'da açılan Mustafa Kemal Üniversitenin çekirdeğini oluşturmuşlardır.