View Single Post
Eski 20-01-05, 22:45   #8 (permalink)
jean
Meraklı

Giriş Tarihi: 02-07-2004
Yer: Istanbul
Rep Puanı: 2551
jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 78
Varsayılan Cvp: Mal beyanında bulunmak ne demektir...

Konularınızı birleştirdim...

-----

Durumunuzu toparlayıp ele almaya çalışalım...

Anladığım kadarıyla esas olarak babanıza ait bir borç için sizi takibe almışlar. Eğer bu borç için herhangi bir şekilde babanıza kefil olmadıysanız veya bir başka şekilde babanızla birlikte muteselsilen borçlu olma durumunuz yoksa bu borçtan dolayı sizin takip edilmeniz hukuken doğru değildir. Böyle bir borçtan sorumlu tutulamazsınız. İlgili alacaklıya karşı dava açabilirsiniz ancak sonuç alacağınızı tahmin etmiyorum..

Mal beyanında bulunmak demek bir borcunuzdan dolayı size icra takibine başlandığında elinizdeki haczi mümkün mallarınızı belirtmenizi istemek demektir. Bunu yapmamanız halinde hapis cezası alırsınız ancak dediğim gibi son aylarda bu cezalar infaz edilmiyor, erteleniyor. Senede dayalı bir borçtan söz edildiğine göre gelen icra takip talebine itiraz etmeniz için 5 gün süreniz var. Ancak bu süre ilgili evrakı tebellüğ ettikten sonra başlayacaktır.

Durumunuz kesin olarak belirgin olmadığı için şimdilik bu kadar yazmakla yetiniyorum. Daha ayrıntılı bilgiler verirseniz sorularınızı daha iyi cevaplandırmamız mümkün olacaktır.
jean çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla