View Single Post
Eski 05-06-06, 19:37   #16 (permalink)
MyXoMa
Üye

Giriş Tarihi: 17-10-2005
Yer: Istanbul
Rep Puanı: 122059
MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11MyXoMa Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1256
Varsayılan Cvp: Almanyada kaybolan degerlerimiz

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen brave171
Ben 13 yıldır Hollandadayım daha önce 4 yıl Almanyada (Berlin) yaşadim. Yurtdışına uyum sağlayamayan veya burada mutsuz olan bir kişinin, sadece şikayet etmek yerine, Türkiye`ye dönmesi daha mantıklı değilmi? Kişinin sorunu böylece çözülmüş olur.

Not: Büyük harflerle yazmak kurallara aykırı, hatırlatırım.

Ben buraya uyum sagladim benim anlatmak istediklerim, ben buraya geldigimde yabancilardan daha cok arkadaslik ve yardim gordum, yardima ihtiyacim da yoktu ama onlar elinden gelenleri yaptilar. Ama bilmiyorum, turkiyedeki samimiyeti burdaki turklerde goremedim ,Kiminle konustuysam, avrupayere batsin, turkiye cennet diyo, buranin halki soyle kotu boyle kotu, hepsi serefsiz diyorlar ama, sonrada burda yasadigi icin kendini ustun goruyo. Sanki turkiye'den yeni gelenlerin hepsi kendileri gibi kor cahil saniyorlar. daha bircok sey var anlatmasi zor olan, Turkiyedeyken ben irkcilik nedir bilmezdim , ama sizce burdaki turklere neden biraz itici gozle bakiyorlar, aslinda daha iyi kavramak icin burda daha fazla kalmak gerekir, yazdan sonra geri gelecegim, ama kesin olan su ki, adamlarim guvenerek yaptiklari duzeni, biz istismar ederek, cikarlarimiza kullaniyoruz. Ve bu kisiler yuzunden de bazileri turkum demeye cekiniyor avrupa'da. Bunun tarihte olanlarla ilgisi yok, simdiki yaptiklarimizla ilgili

ben belcikadayim ama almanyada ile farki yoktur herhalde.
MyXoMa çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla