ÖĞretmenİm Ben
Öğretmenim Ben
Kar demedim, kış demedim yollarda
Emek verdim, sizin için yürüdüm
Can oldum ben, o incecik kollarda
Işık oldum, için için eridim
Köy yolları ilk durağım oldu da
İlk yıllarım, o yollarda kaldı da
Okul zilim, o ellerde çaldı da
Şimdi geçen o günleri özledim
Muş’ta Figen, yıllar önce canımdı
Sonra Elvan, benim mutlu anımdı
Cıvıl cıvıl, çocuklarım benimdi
Haber saldım, güllerime gel dedim
Elif, Caner, Merve hani güllerim
Açık kaldı, buz tuttu da kollarım
Kuşlar konmaz, yapayalnız dallarım
Ayrı kaldım, beni hemen bul dedim.
Anadolum, çocuğumun beşiği
Okul yolum, geleceğin ışığı
Bu can sizin, güzelliğin âşığı
Gözün yaşı, bitsin dedim, sil dedim
Kar demedim, kış demedim yollarda
Terler döktüm, sizin için yürüdüm
Hayat oldum, o incecik kollarda
Aydınlattım, için için eridim.
"Şair: Gündüz Aydın"
Eğitim alanındaki en büyük stratejik yanlış; Türkiye'nin milli hedeflerini, konumunu ve de gücünü kavrayamamış yöneticiler tarafından yapılan eğitim plânlamasıdır. Türkiye'de Türk kimliği yerine Avrupalı kimliğini yayıcı Erasmus gibi projeler uygulanıyor. Bazı evrenselci ve küreselci projeler Harp Okullarına bile girebiliyor. Üstelik hayali bir AB üyeliği beklentisi uğruna…
Türk Eğitim Sistemi modernleşme ve çağdaşlaşma adı altında disiplinsizliğe, kuralsızlığa ve başıboşluğa itilmiştir. Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin eli kolu bağlanmıştır. Ferdi özgürleştirme adı altında sosyal bağlar zayıflatılmıştır. Sınıf geçmeler kolaylaştırılmıştır. Türkiye'ye uymayan ithal liberal eğitim anlayışlarına teslim olunmuştur. Okul, sadece öğretim -o da tartışmalı- merkezi olmuş; mutabakatlara dayalı kültür politikası geliştirilemediği için eğitim okulun dışına itilmiştir. Türkiye, bundan kararsız toplum manzarası gösteriyor. Okul dışında eğitilen ve boşlukta kalan gençler TV magazin programlarının esiri ve taklitçisi olmaktadır. Burada örnek ideal tipler verilmemektedir. Kitap ve gazete dahi okumayan, magazin konular içinde eriyip silinen gençler için çatışma statü sağlar hale dönüşmektedir. Aile içi sorunlu çocuklar adeta çevrelerinden, arkadaşlarından intikam almakta ve dövüşmektedirler. İşin içine bazı yayın organlarının tahrik ettiği cinsel konular da girmektedir. Öğrenci, cinsel ve uyuşturucu terörüyle karşı karşıyadır. Mahrem kalması gereken bazı duygu ve düşünceler, aleni özgürlükçülük malzemesi yapılmaktadır. Örf ve âdetlerle yabancılaşma bu örnekleri ortaya koymaktadır. Boş zaman faaliyetleri yaratılamayan ve rehberlik hizmeti yeterince verilemeyen gençler; eğitilmemelerine, sınav ve ezber ağırlıklı bir çıplak öğrenimden geçirilmelerine tepki duymaktadırlar. Genç, enerjisini sarf edemiyor. Ceza alan öğrenci hemşehrileriyle veya mahalle komşularıyla okul basabiliyor. İdareci yaralıyabiliyor. Bu mu çağdaş, özgürlükçü ve demokrat eğitim? Ne ekiyorsak onu biçiyoruz. "alıntıdır"
Liselere bakanlıktan yine yazı gönderildi özetle bu yılda kalma yok korkarım ki yakında öğretmenler sınıflara giremiyecek aydın geçinen kara cahillerde çıkıp bağıracaklar -'tek neden Kurtlar Vadisi'' diye.
Bu ekonomi düzeliyor kandırmacası benim aklım hep o bildik hikayeyi getiriyor. Hani tencerenin içine bir kurbağa atılır ve su yavaş yavaş ısıtılır. Kurbağa ılık suda mayışır refleksleri gevşer ve su kaynamaya başladığında zıplayamaz bile...
Ekonomi iyiye gidiyor............ Vatanda elden gidiyor ama olsun ekonomi iyiye gidiyor...
Mesajı son düzenleyen faryo ( 17-04-06 - 00:22 ).
|