Cvp: Konsolosluktaki görüşme..
Kardes once ne amacla gittigini soyle!.. Ama hepsindeki ortak nokta donecegine inanmalaridir!.. Ve seni denemek amaciyla ayni soruyu, farkli sekillerde 3-4 kere sorabilirler!.. O yuzden ya yalan soyleme, ya da soyleyeceksen soyledigin yalani unutma!.. Eger okumaya gidiyorsan, okul masraflarini karsilayacak biri olduguna ya da paran olduguna inandir!.. Turistik amacli gidiyorsan donmeni saglayacak nedenlerin olduguna inandir!.. Ziyaret amacli gidiyorsan, ziyaret ettigin kisi ile, sana referans mektubu yollayan veren kisi ile ilgili de soru sorarlar, sasirma!.. Bildigin uzere ingilizlere soguk derler, ama elinden geldigince sen sicak ol!.. Ben bombalamadan bir gun once ilk vizemi aldim ve o gun ilk ve son kez mulakata girdim!.. Benim mulakatima giren hem ingiliz hem de tercuman ile kahkahalarin havada ucustugu bir sohbet yaptik!.. Sonucta hemen vizemi verdiler, sonrasinda 2 senelik verdiler, simdi de 5 senelik icin basvuracagim ve onu da verecekler; cunku defalarca sorunsuz giris-cikisim var!.. Ne olursa olsun rahat ol, panik yapma ve soylediklerini unutma; cunku eger suphelenirlerse ulkeye giriste de ayni sorulari sana sorabiliyorlar!.. Kolay gelsin!.
|