View Single Post
Eski 10-04-06, 07:28   #9 (permalink)
Uyusturucu
Deli

Giriş Tarihi: 01-06-2005
Yer: Yok
Rep Puanı: 18613
Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11Uyusturucu Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0

Varsayılan Cvp: 5 yıllık pasaportla 1 yıllık pasaportun farkı nedır

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen calypsozet
Cok komik bir baslik olmus teeessuf ediyorum.Simdik askerlikle cok alakali bir durum.Onunde askerlik varsa 5 senelik alirsin kimse sana yurtdisindayken askerlik sormaz.Donunce sinir kapisinda kelepseyi vurur gotururler askere.

diger yandan pasaportu turkiyede yenilemek kolay 1 gunluk islem fakat olay yurtdisinda yenilemekte bitiyor.Zaten askerlik engelin varsa sana pasaportu bir mazeret gosterirsen ancak bir senelik verirler yoksa paket yapar gonderirler anavatana.

diger yandan seneye vurursan o kadarda pahali degil.Bir diger acidan baktigimizda yurtdisindan alinan pasaportlar %50 daha ucuz hala kavrayamadigim bir nedenden oturu...

yoksa fark biri 1 senelik digeri 5 senelik

Ne yaptin sen kardes Hangi ülkede yasiyorsun sen cok merak ettim ?

Ben Almanyada yasiyorum ve askerligimi daha yapmadim + calismiyorumda. Pasaportumun süresi bitti ve gidip konsolosluktan 10 dakikada 5 yillik uzattirip aldim. Sorun nerde onu anlamadim ? Ha diyeceksin ki ne gösterdin askere gitmemek icin ? Issizim dedim, issizlik parasi aliyorum dedim bitti. Bunun yaninda askerlik icin kagitta geldi, gidip konsolosluktan tecil ettirdim, onada mazeret olarak calismiyorum su an, issizlik parasi aliyorum dedim bu kadar. Sen sorunu nerde yasadin onuda anlamadim dogrusu?

Türkiyeye de gittim hani, kimse kelepcede vurmadi Öyle bir anlattin ki sanki cehenneme bilet kesmissin

Gelelim arkadasin sorusuna..

Pasaportunu Türkiyeden alacaksan ve gidecegin yerde turist kalacaksan eger 1 senelik al yeter.

Turist harici gideceksen yine 1 senelik al Cünkü burda uzattirmasi daha ucuzdur

Yani 1 senelik pass a vize verirlermi vermezlermi diye düsünme. Tr deki yabanci konsolosluklarin vize verecegi minimum pass süresi 6 aydir, bütün basvuru formlarinda yazar zaten buda.

Kolay gelsin
Uyusturucu çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla