Kurumun gecikme faizini ne kadar işleteceğini bilemiyorum. Bu konuda Kurumun sitesinden de gerekli bilgilere ulaşamadım(Site aşırı yoğun.) Ancak yaptığım araştırmalarda bu kredinin alınması için bir senet imzalanması gerektiğini öğrendim. Sen de senet imzaladıysan (ki öyle olması lazım) aşağıya yazdığım itiraz süresi 7 gün değil 5 gün olacak.
Ödeme yapmazsan net olarak başına gelecek olan bu alacak için icra takibi yoluna başvurmaları. Bu yola başvurduklarını evine gelen bir
ödeme emri ile anlarsın . Ödeme Emri Şablonlarını ayrıu bir başlığa koydum ordan bakabilirsin . Ödeme emrine İcra İflas Kanununun 62. Maddesine göre
7 gün içinde itiraz etmen gerekir. Bu sayede takip durur ve senin itirazlarının kaldırılması vey iptali aşamasına geçilir. İtiraz etmezsen hakkındaki takip kesinleşir ve ödeme emrinde yer alan meblağı senden haciz yoluyla alırlar. İşte bu noktada üstüne kayıtlı birşeylerin olmaması önemli.
Bu konuda beklemek yerine imkanın varsa derhal Ankara'ya gitmeni ve durumunu mutlaka bir çözüme kavuşturmanı tavsiye ediyorum. Aksi halde kendi işlerine geldiği gibi durumu yorumlayıp senden bu krediyi tahsil etme yoluna giderler.
Muhtemelen denemişsindir ama
buradan okulundaki kredi sorumlusuna email atarak da bir yol çizebilirsin.