View Single Post
Eski 27-03-06, 11:22   #4 (permalink)
polkm
divane

Giriş Tarihi: 01-04-2005
Rep Puanı: 102621
polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11polkm Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1077
Varsayılan Cvp: Bağkur Borcumdan dolayı ssk dan emekli olamıyorum :( :(

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen californication
Askerlik ssk dan da ödeniyor ben ödedim oldu yaş 48 oğlumun hesabını kullanıyorum.Sorun olmasa gerek gereksiz ayrıntılara takılcağına keşke daha somut bir cewap yazsaydın.Yinede teşekkürler....

daha somut derken?

daha önce bizzat ssk'dan 2 kez sormuştum ve ssk'da askerlik borçlanması KESİNLİKLE olmadığını söylemişlerdi. tam olarak nasıl bir işlem yaptınız ve nasıl bir yol izlediniz?

not: yaşınızla ilgili sadece sordum, sakıncası var, sorun olur demedim.

ekleme:
506 sayılı SSK kanunu

Madde 60- Yaşlılık aylığından yararlanma esas ve şartları aşağıda gösterilmiştir.

...

F) [a10] Bu Kanuna göre sigortalı olarak tescil edilmiş bulunanların, er olarak silâh altında veya yedek subay okulunda geçen sürelerinin tamamını veya bir kısmını, kendilerinin veya hak sahiplerinin yazılı talepte bulunmaları halinde ve bu Kanunun 78 inci maddesi ile belirlenen prime esas kazancın alt sınırının talep tarihindeki tutarı üzerinden hesaplanacak malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerini tebliğ tarihinden itibaren altı ay içinde ödemeleri şartı ile borçlandırılır, altı ay içinde primi ödenmeyen borçlanma süreleri hizmetten sayılmaz.

Ancak Kanunla kurulmuş bulunan diğer sosyal güvenlik kuruluşları mevzuatına göre sigortalı veya iştirakçi olanlar hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

...

Aylık bağlanmasına askerlik, grev ve lokavt borçlanması ile hak kazanılması durumunda kendilerine, borcun ödendiği tarihi takip eden aybaşından itibaren aylık bağlanır.

...

Madde 60/F- (Değişmeden önceki şekli) (29.4.1986 tarih ve 3279 sayılı Kanunun 2. maddesiyle değiştirilen ve 6.5.1986 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bent) Bu Kanun’a göre sigortalı olarak tescil edilmiş bulunanların, er olarak silah altında veya Yedek Subay Okulunda geçen sürelerinin tamamı, kendilerinin veya hak sahiplerinin yazılı talepte bulunmaları halinde ve bu Kanunun 78. maddesi ile belirlenen prime esas kazancın alt sınırının talep tarihindeki tutarı üzerinden hesaplanacak malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerini 2 yıl içinde ödemeleri şartı ile borçlandırılır. 2 yıl içerisinde ödenmeyen borçlanma süreleri hizmetten sayılmaz.

Ancak kanunla kurulmuş bulunan diğer sosyal güvenlik kuruluşları mevzuatına göre sigortalı veya iştirakçi olanlar hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

Borçlandırılan sürenin karşılığı olan gün sayısı sigortalının prim ödeme süresine katılır. Bu Kanun’a göre tespit edilen sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler için borçlandırılma halinde, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülür.

Askerlik borçlanmalarında, aylık bağlanmaya hak kazanılması durumunda kendilerine, borcun ödendiği tarihi takip eden ay başından itibaren aylık bağlanır.

----------------
evet SSK'da askerlik borçlanması varmış, yanlış bilgi verdi isem özür dilerim, ben kurumun yalancısıyım.

Mesajı son düzenleyen polkm ( 27-03-06 - 11:32 ).
polkm çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla