View Single Post
Eski 25-12-04, 10:45   #8 (permalink)
jean
Meraklı

Giriş Tarihi: 02-07-2004
Yer: Istanbul
Rep Puanı: 2551
jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11jean Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 78
Varsayılan Cvp: Öğrenci kredisi hakkında!!

Haklısın okul derken saçmalamışım, kurum olacak...

Sözleşmedeki toptan eşya fiyatları TEFE (Toptan eşya fiyatları endeksi)'ni ifade eder ve enflasyon oranına göre artışı gösterir. Ancak sözleşmeyi daha iyi incelersen bunun ne amaçlı konulduğunu bilmen gerekir.

dikey geçiş yapıp öğrenimini bu yıl bitirdiğini mutlaka kuruma bildir. gerekirse noter kanalıyla da bu bildirimi yapabilirsin.

www.kyk.gov.tr den daha ayrıntılı bilgi almanı tavsiye ediyorum.

Şu metin de işine yarayacak :

Öğrenim ve/veya Katkı Kredisi Borcunun Ödenmesi ( Yüksek lisans hariç ) :

Öğrenci, öğrenim ve/veya katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğrenim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürenin yarısı kadar zamanda ve üçer aylık dönemler halinde öder.

Devam ettiği öğretim kurumunu değiştiren öğrencilerin öğrenim sürelerinin bitiş ve borçların tahsilat başlangıç tarihi, yeni öğretim kurumlarının normal öğretim süresine göre hesap edilir.

Bu türdeki alacaklar kural olarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulu Hakkındaki Kanuna göre tahsil edilir. Bu da yukarıda bahsettiğim icra takibi prosedürünün işletileceğini gösteriyor.

Mesajı son düzenleyen jean ( 25-12-04 - 12:13 ).
jean çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla