Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen lftx
üstadım üniversitelerde öğretmen yoktur haklısın üniversite senin bildiğin lise ortaokuldan farklıdır burda ders anlatanlar öğretmen değildir öğretim görevlisidir ingilizcesine bakarsan öğretmen-teacher, öğretim görevlileri-instructor,lecturer olarak geçer buda üniversitenin diğer okullardan farklı olmasıdır üniversiteye gelen adama öğretim görevlileri yol gösterir akıl verir geri kalanı öğrenci kendisi öğrenir öğretim görevlileri birşeyi öğrencilere üstüne basa basa öğretmen gibi 30 sefer dikte ederek öğretmesi yersizdir konunun üzerinden geçer bi ödev verir sen öğrenirsin konuyu üniversitede işler böyle yürür aynı zamanda üniversitelerde öğretim görevlilerinin derslere girmekten başka işleride vardır mesela makale yazarlar danışmanlık yaparlar...
burda öğretmenlere popülistlik yapıp diğer herkesi hor görmeye çalışma
ayrıca söylediklerin bir eksiklik değil dünyada işler böyle yürüyor naapılsaydı yani ilkokul öğretmeni bulup onu makine mühendisliğinden mezun edip sonra mı derse soksalardı çok saçma düşünüyorsun
bu arada ben şunuda söyleyim ben çoğu öğretmenden iyi fizik matematik anlatırım kendime güveniyorum bu konuda ama öğretmenlik formasyonum yok
kusura bakmayın ama üniversitede kimlerin eğitim fakültesinde okuduğunu gördükten sonra öğretmenlere olan saygım güvenim azaldı eğitim fakültesindeki öğrencilerin çoğu hiç bişey olamıyorsam öğretmen olurum mantığıyla girmişler bölümlerine mesela adam tıp çok istiyormuş tıp olmamış biyoloji öğretmeni olmuş yada mühendis olmak istiyormuş olamamış fizik öğretmeni olmuş vs vs...

|
Kesinlikle katılıyom.Üniversite eğitimi kesinlikle lise veya ilköğretim eğitiminden farkılıdır.Makine müh. örneği veren arkadaşa soruyom makine müh. eğitimini kim versin acaba?Fizik öğretmeni mi?