View Single Post
Eski 01-03-06, 02:18   #1 (permalink)
KeeN61
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2005
Rep Puanı: 2483
KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11KeeN61 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0

Varsayılan Hemşireden öğretmen olur mu? OLUYOR... Hemde her meslekten oluyor!!!

Üniversitelerdeki eğitim sisteminin yanlış olduğunu savunur dururuz. Yök, ÖSS, ÖSYM falan filan derken herşeyi karıştırıp dururuz.

Ama asıl olan şu ki Üniversitelerde bir tane bile öğretmen yok. Mesela vatandaş herhangibir mühendilik bölümünden mezun olmuş ve Makina Mühendisi olmuş. Ardından asistanlık, öğretim görevlisi derken bir bakmışsınız ki derslere girip öğrencilere ders anlatmaya başlamış. Eee nasıl oluyor bu Öğretmenlik başka Mühendislik başka. Belki o kişinin öğreti becerisi yoktur, varsa bile öğretmenlik mesleği hakkında en ufak bir bilgisi bile yok. Nasıl olurda öğrencilere birşeyler anlatmaya kalkışır.

Buna en güzel örnek; bir tercümanı İngilizce dersine sokmaktır. Tercüman ingizizceye ve Türkçeye son derece hakim ama öğretmenlikle uzaktan yakından alakası olmadığı için öğrencilerle verimli öğretim yapamaz.

Benim bildiğim birçok profesör var. A ile B yi yanyana getiremeyen adamlar sırf profesör olduklarından bir sürü derslere giriyor. Ama öğretenlikle alakaları olmadığı için çuvallayıp kalıyorlar.

Meslek öğretilen üniversitelerde öğretmen olmadan nasıl eğitim yapılıyor bunu sizlere soruyorum bir bilen varsa bana açıklasın. ÖĞRETMEN OLMAYAN YER NASIL OKUL OLUYOR?
KeeN61 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla