Cvp: ssk primlerimi ödemediler
inceleme sonunda eğer işveren haksız ve suçlu bulunursa siz vazgeçtim deseniz de dava açılacaktır çünkü hem kuruma defalarca yanlış bilgi verilmiş, hem evrakda sahtecilik yapılmış, hem de kurum kazanç kaybına uğratılmıştır. bu aşamadan sonra ben dava etmiyorum demeniz bağlayıcı olmayacaktır. hatta diyebilirim ki iş sadece ssk ile sınırlı kalmayabilir, muhtemelen maliye bakanlığı da vergi ziyaı cezası kesebilir çünkü sizin gelirinizi olandan az beyan etmekle işvereniniz muhtasar beyanname ile beyan edilip ödemekle mükellef olduğu gelir vergisinde devleti zarara uğratmıştır.
ben sadece iş kanunu ile vergi konusunda bilgi sahibiyim, bundan başka evrakda sahtecilik vb. iddialarla açılacak davalar ve işleyişleri hakkında bilgim yok. bu konuda hukukçu arkadaşlar da görüş beyan ederse ben de öğrenmiş olurum. ortada evrakda sahtecilik başta olmak üzere birtakım ceza gerektiren eylem var.
umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür, hakkettiğiniz sosyal güvenlik haklarına bir an önce kavuşursunuz. ama size tavsiyem, sadece işvereni sıkıntıya düşürmek için bu tür bir yola başvurmamanız, çünkü olay muhtemelen büyüyecektir. önemli olan sizin sosyal güvenlik hakkınız, bu hakkınızı tam olarak alabilmek için mücadele veriniz.
not: delil olması bakımından işvereninizden bir vizite kağıdı isteyiniz ve onu saklayınız. ileride işinize yarayabilir. daha önceden alıp kullanmadığınız vizite kağıdı var ise o da iş görebilir. hangi evrak ne zaman gerekir hiç belli olmaz, bulundurmakda fayda var.
Mesajı son düzenleyen polkm ( 15-02-06 - 21:31 ).
|