View Single Post
Eski 08-02-06, 20:20   #1 (permalink)
musi_usak
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 25-09-2005
Yer: izmit ama uşaklı ;)
Rep Puanı: 4041
musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11musi_usak Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 75
Varsayılan Kiradaki evin vergisi hakkında... Lütfen yardım edin arkadaşlar...

Arkadaşlar, biz üç arkadaş izmitte -emlakçı aracılığıyla- 2005 hazirandan 2006 hazirana kadar kalmak üzere ev kiraladık. Ama anlaşamadık ve şubatta çıkmaya karar verdik. Ev sahibine durumu anlattığımızda "tamam çıkın ama depozitonuzu yeniz kiracı girdiğinde onlardan aldığımı veririm" dedi. tamam dedik. 1 hafta önce evi boşalttık. bizim aidat elektrik ve su borcumuz hala yatırlacaktı. Gelecek olan depozito parasıyla bunları yatıracaktık. 2 gün önce ev sahibi beni aradı ve depozitoyu vermiyeceğini kalan faturaların yatıp yatmadığı sordu. bende "daha yatmadı, biz depozitomuzu alırız" dedim. Az önce tekrar aradı ve durumu avukatlarla halledeceğini, bizim o faturaları yatırmamız gerektiğini, ve evden erken ayrıldığımız için depozitoyu vermiyeceğini söyledi. bende " o zaman faturaları siz yatırırsınız" dedim. Sonra ararım dedi ve kapadı.

Tam olarak bilmiyorum ama kiraladığı ev için vergi beyanında bulunması gerekiyomuş. Bunun içinde kira parasının banka aracığı ile yatması gerekiomuş. ben böyle duydum. Ama biz kira parasını elden verioduk.

Ev sahibinin bana dediğine göre faturaları bize yatırtacak, depozitoyu vermiyecek ve hazirana kadar olan kira parasını da alacakmış.

Ev sahibi bize yasal yollarla ne yapabilir? veya biz ne yapabiliriz?

Lütfen yardımcı olun.. Ben bu yazıyı yazarken oğlu aradı tehditkar bişiler söyleyip kapadı. Lütfen yardım edin arkadaşlar...
musi_usak çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla