Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen luci@no
merhaba arkadasim sana bu konu hakında elimden geldiği kadar yardımcı olayım ben isvece sürekli buyukelçilikten yani ankara dan basvuyorum vize bölümünde 2 kişi calışıyor biri bayan digeri erkek erkek olanın adı hakan bey istenen evrakları söyleyim ben gecen hafta başvurdum yeni cekilmiş bir fotoraf yakından cekilecek arka fon acık olacak gözlük kullanıyorsan göz rengin belli olacak davetiyenin aslı ve mühürlü olacak noterce bilgilerin dogruluğu için eger masrafları karsı taraf karsılayacaksa onun deglerasyonunu isterler senden eger sen karsılacaksan sorun deil bir de davetiyeyi yollayan kişinin bilage e diye kimlik bilgilerini gösteren bir belge nerede otuyor kimlik numarası filan buraya gelince okuldan izin belgesi alcaksin
dertlere devam mecburiyeti yoktur diye ve yeni tarihli bir ögrenci belgesi kendininin bulundugu aile toplum kağıdı nufus dairesinden alabilirisin masrafları karsılayacagına dair banka cuzdanı tek banka olması avantajlı anne ve babana ait tapu varsa onları da al okudugun içiin onlar sana bakıyor faydası olur heyecanlanma sesin titmeremesin bu çok önemli o zaman anlıyorlar yalan söylediğini seyehat sigortası en son arkadasim vize verildiği takdirde sana diyorlar ki seyahet sigortanı yaptırda gel diye onu da 10 dakika da yaptırabilirsin o da yaklaşık 25 35 milyon arasında değişiyor yaptıracagın sureye göre değişiyor gelelim görevlilerin sordukları sorulara erkek görevlinin ilk sorusu isvece gitme kararını kim verdi diye soruyor 2. soru masrafları kim karsılayacak
3.soru davetiyeyi salan kişi neyin oluyor ve ne işte calışıyor karısının adı ve kaç tane cocukları var 4 soru kaç odalı evde oturyorlar 5 soru ne kadarlığına gidiyorsun sana gelen davetiyle senin doldurduğun daveti birbiriyle tutması lazım ne zaman basvurduysan haftaya o gun passaprotunu alıyorsun konya kululu deilsen cok kolay alabilirisin cok guzel ülke umarım vizeyi alırsın
|
arkadaşim gerçekten çok yararli ve tam olarak merak ettiğim sorulara cewap wermişsin öncelikle ellerine sağlik ve zahmet olmassa bikaç soru daha sorayim dedim
isveçteki davetiye yollucak arkadaşim ankara değilde istanbuldan başvurmami söyledi çünkü daha kolay sira geliyormuş.. yani ankaraya gitsem başvursam kaçgünde sira gelir weya vize red weya onay cewabini ne zaman alabilirim?
ayrica konsolosluga yazilmiş olan örnek bir dilekçe elinde mevcut mu? dilekçede tam olarak ne yazmaliyim?