View Single Post
Eski 01-02-06, 16:30   #9 (permalink)
xpace
Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2005
Rep Puanı: 4319
xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11xpace Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 84
Varsayılan Cvp: Avustralya hakkında her türlü cevap ve yardım...

şunu söylemek isterim ki kurum sıfatını kazanmış hiçbir aracı kuruluş öğrenciden zaten komisyon almaz ama okul fiyatlarını şişirir açıkcası. diğer bazı küçük aracılar uyanıklık yaptıklarını zannederek sizden para talep edebilir. kesinlikle öğrenci okul parası hariç hiçbir ücret ödememelidir. çünkü aracının çıkarı öğrenciden değil okuldandır.
şöyle ki ben buraya ilk geldiğimde, benim yazıldığım okul için ödediğim haftalık ücret, türkiye'de aracı kuruluşlardaki aynı okul için söylenen miktarın 90 dolar daha azıydı. haftalıktan bahsediyorum. bunu tüm okul süresi için düşündüğünüzde büyük bir tutar ortaya çıkıyor ve ben bunu ödemekten dediğim gibi burada olan bir arkadaşım sayesinde kurtuldum ve kimsenin de bu şekilde aşırı fiyatlar ödemesini istemiyorum.
ayrıca şahsınızdan ricam; bahsettiğiniz ortamlardaki sürtüşmeleri buraya taşımamanız. çünkü benim tek istediğim sadece sorulara cevap vermek. ve bunu yapabilecek birikime de sahibim ve paylaşmaktan zevk alacağım.
eğer melbourne daysanız ve tanıdığınız öğrenci arkadaşlar varsa, en azından bazılarının beni tanıdığından eminim. sizin durumunuz biraz farklı çünkü sizin ki göçmenlik olayı fakat biz buraya öğrenci olarak gelmiş olanlar burada iyi bir işbirliği ve yardımlaşma ortamı yakaladık diye düşünüyorum. saygılar...

Mesajı son düzenleyen xpace ( 01-02-06 - 16:33 )
xpace çevrimdışı