View Single Post
Eski 30-01-06, 15:25   #1 (permalink)
servet_ulke
Onursal Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2005
Yer: Bursa
Rep Puanı: 654999
servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11servet_ulke Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 6605
Alarm Hastahane ambulans göndermedi.. Suçlu kim

Arkadaşlar size bir sorum olacak. lütfen İlgilenenler cevaplasın...

Ben Bursa nın bir ilçesinde ikamet ediyorum. Bir gece komşumuz doğum yapmak üzere idi. Sokakta sadece bizim arabamız vardı. Ve Gece 02:00 da tüm şehrin elektriği kesilmişti. Ve yollar buzlu, karlı ve soğuktu. Arabamız çalışmadı, her ne kadar sıcak su döktüm ve her ne kadar uğraştıysam çalışmadı. Komşumuzun kocası Isparta da olduğu için, ve kadın müşkül olduğu ve yakını olmadığı için biz yardımcı oluruz demiştik. Taksileri aradık ve telefonu açmadılar. Son olarak(acil servis-112) Ambulans' ı aramak aklımıza geldi:
Telefon görüşmesinde, kimliğimi bildirdim ve mecbur olduğumuzu söyledim; Fakat bana Sizin önlem almanız gerekirdi, ben ambulans gönderemem dedi. Bütün bu olaylar doğum sancısı içerisinde kıvranan hastayı 25 dakika içerisinde epey yormuştu. O saatte başka araç bulamıyor ve bulduğumuz araçlar çalışmıyordu.
En sonunda sağolsun eski bir taksici arkadaşım gece 02:30 da o saatte telefonu açtı ve bize bir taksi gönderdi. Komşumuza yeterli parayı verdik ve yanına bir de başka bir komşu bayan refakatçi olarak gönderdik. Merakla sonucu beklerken telefon eden falan yoktu. (Faki olduğu için ne cep telefonu ne de herhangi bir ulaşım aracı vardı)
Derken ertesi gün hastahaneye gittiğimizde Kayıtlı isimde böyle bir hasta bulunmadığını söylediler. Oradaki hastalardan ve bayanlardan kimliğe uyan birinin bursa ya sevk edildiğini söylediler.

Sormak istiyorum; Dış ülke de bırakın doğum yapan bir kadını dağda mahsur kalmış bir insana bile helikopter gönderen ülkelerin ekonomik ve yapısal durumu bizden düşük olsa da, insana gereğinden fazla önem veriyorsa, gelişmekte olan ülkemiz dediğimiz bu memlekette gelişme ve yardımlaşma nerede. Eğer tüm imkanlar kısıtlı ise biz devletimizin hastahanesinden yardım alamıyorsak, devlet nerede. İnsanlar nerede. Doğacak çocuk memlekete ne kadar faydalı olabilir. Tüm imkanlar varlıklı insanlara mı tahsis edilecek. Soruyorum; Suçlu benmiyim,kocasımı hastahane yönetimi mi. SUÇLU KİM. EĞER BİR SUÇLU YOKSA HAKLI KİM....
servet_ulke çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla