View Single Post
Eski 23-01-06, 15:36   #35 (permalink)
oceansea
Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2005
Rep Puanı: 2893
oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11oceansea Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 66
Varsayılan Cvp: AFRİKA Ülkeleri

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen 17_january
ya arkadaşlar kusra bakmayın uzun süredir bu topice göz atmadım çünki ümidi kesmiştim , bu yüzden kendim araştırma yaptım

ilk önce kişi başına düşen milli geliri 1000$ dan aşağı olan afrika ülkelerini araştırdım daha sonra sadece denize kıyısı olanları ayırdım maksat hem macera hem tatil sonuçta oraya kara kıtada susuzluktan yanmaya gitmiyorum

sonracıma bunlardan sonra kalan ülkeler için , arkadaşlık sitelerinden edindiğim arkadaşlara tarzanca ingilizcemle oradaki ekonomik durumu , aylık masrafları , insan ilişkilerini falan sordum , gerçi birçok kişiden cevap gelmedi ya neyse , cevap verenlerin içinde ise Madagaskar bana en mantıklı olan geldi

arkadaşın söylediğine göre kendisi denize kıyısı olmayan bir şehirde oturuyormuş ve bulunduğu şehirde 2 odalı mutfak ve banyolu bir ev kirası elektrik su masrafı ve aylık yiyecek masrafı 100 $ civarındaymış tabii deniz kıyısındaki veya daha büyük şehirlerde daha pahalıymış

madagaskar dil olarak fransızcayı kullanıyormuş tek sıkıntım o , gerçi ingilizcem bile yok o başka mevzuu bir de beyazlara karşı kıta afrikası kadar önyargılı değillermiş kısacası ingilizcem olmadığı için öğrenebildiklerim bu kadar

neyse ben uçak biletinden sonra cebime 1500 $ gibi bir meblag koyup , bu günler için oraya gitmeyi planlıyordum , derken bir iki ay önce , bir ailevi sorun çıktı , ne yazık ki şimdilik ertelemez zorunda kaldım , sorun derken kötü birşey değil bizimkiler yeni bir iş kuruyor ve beni zorla işin başına geçirtecekler bu işin kurulması mart ayını bulacak olmazsa kesin gideceğim

jermanie arkadaşım tanzanya aynen Türkiye gibiymiş yani pahalı orayı düşünmüyorum ama bir bilgi olması bakımından yine de arkadaşlarına sorabilirsin ve edindiklerini buraya yazki herkes faydalansın

ayrıca ocean ilgilendiğin için teşekkürler , eğer ciddi ciddi düşünüyorsan belki beraber gidebiliriz :P

forumdaki diğer arkadaşlar afrika konusunda bildiklerinizi lütfen bizimle paylaşın
dostum madagaskarı tercih etmene cok sevindim. aslında afrikadan ayrı ada olması o ruhu vermeyebilri ama insanları konusunda gercekten şanslısın. universiade sırasında küçük bir kafile ile geldiler ve bir süreliğine ben ilgilendim. herbiri cok tatlıydı. hala kızın bitanesini agustosta gece 3 gibi kayıt işlemlerine giderken soğuk diyerek mızlanmasını ve bizim bu kış aylarında bizim titrediğimiz gibi titremesini unutamıyorum. üstelik üzerinde birde polar vardı ve bize garip garip bakıyordu, nasıl duruyorsunuz t-shirtle der gibi...
bir sorunun insanların ismini telafuz etmekte olur gibi geliyor ve ben adamla okadar çalışmam rağmen imkansız beceremedim isimlerini doğru sölemeyi. bu arada hiç telaş etme o kadar sıcak kanlılar ki azıcık ingilizceyle cok şey paylaşmayı istiyorlar. cok zevk alıyorsun onlarla bişeyler paylaşmaya çalışmaktan. universiade aklımda kalan diğer iki ülkede afrika namına gabon ve chad. ikiside fransızca konuşan ülkelerdi ama insanları muhteşemdiler. hatta ilk günde elenmelerini istemiyordum ve atletizmde bu iki ülkeyi tutmuştum
kimbilir dostum 3 sene orda kalmayı becerebilirtsen, bende sana katılırım buyuk zevkle ama dönüşte ana kıtada bir kaç ülkede zaman geçirmeyide ihmal etmeyiz.
umarım istediin gibi olur ve bizede somut örnek olursun. abi iletişimi koparmayalım gittikden sonra . deneyimlerini cok merak ediyo olacagım..
oceansea çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla