ya arkadaşlar kusra bakmayın uzun süredir bu topice göz atmadım çünki ümidi kesmiştim , bu yüzden kendim araştırma yaptım
ilk önce kişi başına düşen milli geliri 1000$ dan aşağı olan afrika ülkelerini araştırdım daha sonra sadece denize kıyısı olanları ayırdım maksat hem macera hem tatil

sonuçta oraya kara kıtada susuzluktan yanmaya gitmiyorum
sonracıma bunlardan sonra kalan ülkeler için , arkadaşlık sitelerinden edindiğim arkadaşlara tarzanca ingilizcemle oradaki ekonomik durumu , aylık masrafları , insan ilişkilerini falan sordum , gerçi birçok kişiden cevap gelmedi ya neyse , cevap verenlerin içinde ise Madagaskar bana en mantıklı olan geldi
arkadaşın söylediğine göre kendisi denize kıyısı olmayan bir şehirde oturuyormuş ve bulunduğu şehirde 2 odalı mutfak ve banyolu bir ev kirası elektrik su masrafı ve aylık yiyecek masrafı 100 $ civarındaymış tabii deniz kıyısındaki veya daha büyük şehirlerde daha pahalıymış
madagaskar dil olarak fransızcayı kullanıyormuş tek sıkıntım o , gerçi ingilizcem bile yok o başka mevzuu bir de beyazlara karşı kıta afrikası kadar önyargılı değillermiş kısacası ingilizcem olmadığı için öğrenebildiklerim bu kadar
neyse ben uçak biletinden sonra cebime 1500 $ gibi bir meblag koyup , bu günler için oraya gitmeyi planlıyordum , derken bir iki ay önce , bir ailevi sorun çıktı , ne yazık ki şimdilik ertelemez zorunda kaldım , sorun derken kötü birşey değil bizimkiler yeni bir iş kuruyor ve beni zorla işin başına geçirtecekler bu işin kurulması mart ayını bulacak olmazsa kesin gideceğim
jermanie arkadaşım tanzanya aynen Türkiye gibiymiş yani pahalı orayı düşünmüyorum ama bir bilgi olması bakımından yine de arkadaşlarına sorabilirsin ve edindiklerini buraya yazki herkes faydalansın
ayrıca ocean ilgilendiğin için teşekkürler , eğer ciddi ciddi düşünüyorsan belki beraber gidebiliriz :P
forumdaki diğer arkadaşlar afrika konusunda bildiklerinizi lütfen bizimle paylaşın