View Single Post
Eski 18-01-06, 06:07   #19 (permalink)
cotton7777
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-12-2005
Yer: izmir
Rep Puanı: 2731
cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11cotton7777 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan Cvp: Danimarka - NorveÇ - İsveÇ

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Darkcloud
beyler vallaha bakın bende isveç de yaşıyorum ve burda yaşam ordan sanıldığı kadar kolay değil tmm grafikleri baktığınız da tablolar buraların çok refah olduğunu gösteriyor. isveç nufusu 9,5 milyon bunun 2 milyona yakını yabancı uyruklu göçmenler yani ve 50-60 bin kadarı türk bu nufusun çoğunluğu stockholm ve alttarafa doğru olan kesimlerde yaşıyorlar stokcholm den yukarıda 500 bin insan yaşıyor yuvarlak hesap..! burdaki en büyük göçmen topluluğu SOMALİ liler çünkü somali iç savaş olan ülkeler arasında olduğu için birleşmişmilletler himayesinde ve isveç her aldı somali için birleşmişmilletlerde 5000 dolar alıyor ve bu 5000 doların buraya gelen somalili çalışmıyor 2000 nini ona veriyor 3000 nini cebe atıyor..! sonra buraya geldikten sonra 10 tane çocuk yapıyor birde çocuk parası alıyor devlete dayıyorda dayıyor sırtını sonra devlet ne yapıyor sıkmaya başlıyor burdaki yabancıları ve değil ikinci sınıf 4 ncu sınıf insan yerine koymuyor zaten buraya gelen türklerin %90 nı konya'nın kulu diye bir kasabasından doğru düzgün ağızlarında türkçe yok ve geliştirmeye de hiç çalışmamışlar kendilerini (nörüyoruuuu, kıı koma len, verebiliyyyy gibi konuşma tarzları var) ve bunlar yetmez gibi kayınvalidesine nikah kıyıp getirenler sonra ne bileyim ziraat kartını ehliyet diye değiştirenler olunca devlette artık ne türk ehliyetini kabul eder ne de buraya kolay glişi kabul eder..! ben buraya geldim 2 sene falan oldu işim burda yaşıyordu ama tatar kendisi türk yani yaklaşık bir sene bir buçuk sene kursa gittim ama kurd bitmeden ayrıldım şimdi çalışıyorum sabahları 4-5 saat lik işim var saat 04,30 da iş başıyorum 09,00 a kadar falan saat ücretim 100 kron aylık bürüt 9000 kron falan yapıyor ama bunun %30 direk kesiliyor vergi olarak 6300 falan geçiyor elime buda 1kron = 170,000 TL ona göre hesaplayın memnunmuyum burdaki yaşantımdan henüz tmm anlamıyla değil ama ileride ne olur bilemem ben buraya manisa dan geldim ama orda esnafdım ve muazzam büyük bir çevrem arkadaş ortamım vardı her gece izmirde idik en azından burda öle bir şey bulamassın saat akşam 7 dediğinde her yer hemen hemen kapanır en geç 9 gece dışarıya çıktığında sanmaki rahat gezersin eroinman yada hırsızlar tarafından mutlaka çevirilirsin burası en çok hırsızlık olan ülkelerden biri diyebilirim herifler gözümün önünde ellerinde uzi silahalr la para arabasını soydular güpe gündüz kimse de bir şey yapamaz..! yakalansalar bile cezası çok az zaten içeride de ev konforu varmış televizyonundan internetine herşey millet alışmış burdaki en çok ev yada iş yeri soyan kesim Finlandiya cingenleri aldığım bir duyuma göre kendi dinlerine göre çalışmaları harammış o yüzdende hayatlarını çalıp satarak geçindiriyorlar..! sadece hafta sonları cuma ve cumartesi geceleri biraz eğlenceli geçer dışarıya çıkarsan o da yoksa işden eve evden işe denilen yaşam tam anlamıyla burda yaşanıyor tr de öle bir yaşam yok yani buraya geldiğinizde tam manasıyla o olayı anlıyorsunuz..! sonra iklim şartları epey zor ve tuhaf ben ilk geldiğim sene 2003-2004 kışı -28 derece gördüm ama geçen kış ve bu kış hava çok ii gidiyor en fazla -10 oluyor kışın güneşi biraz zor görürsün görsen bile 2 saat yatsı namazının vakti saat 15.30 a kadar düşüyor siz düşünün ama bu iş yazın çok değişiyor sıcaklık +25 falan oluyor max ve güneşi yaklaşık 20 saat görüyorsunuz gece 11 civarında batıyor 1 yada 2 civarında çıkmaya başlıyor güneş buranın en güzel şeyi doğası ve suyu çeşme suyunu içmeye doyamassınız..! sonra araba meraklısı biri iseniz burda o tür organizasyonlar çok olur benim o yönde aşırıbir merakım ve tutkum vardır da ben hiç birini kaçırmam ama parça olarak çok pahalı modiyefe sektörü deli paralar harcanıyor ben sadece ön tampon arkada tampon karlıklar fiyatını çıkarttırdım çıkan fiyata hollanda da aynı parçaları artı olarak bagaj ve tavan rüzgarlığı alıyorsun yaklaşıkda 200 euro kalıyor..! araba fiyatlarıda volvo ve saab ucuz alman arabaları pahalı sadece audi biraz ucuz diğerlerine göre almanlarında hepsi değil BMW Mercedes pahalı diğerleri normal bazda ama vergileri yüksek..! internet olarak dünyada bir numara ülke amerikayla isveç internet olarak başı çeken iki ülke benim kendi bağlantım 24/8 mgbit yani 24000/8000 kbit ama bazı arkadaşlarımın evinde 100/24 mgbit var fiyatlarıda aylık yaklaşık 80 milyon civarı tl olarak..! sosyal güvencen çok yüksek insana değer veriyorlar ama o değer her tarafta değil hastahaneler de yada butür yerlerde yoksa yolda gördüklerinde yüzüne bakmıyorlar diyeyim hepside aynı değil aralarında ii olanlar var tabi aama istisnalar kayideyi bozmazlar gerçi kendileride çok şerefli sayılmazlar burdaki erkeklerin yani isveçli erkeklerin en çok yaptıkları olay taylanta gidip orda 13-14 yaşında kız kiralayıp tatil yapmak sonrada onları buraya getirip evlenip eziyet etmek evlerini süpürtüp temizletmek köle gibi kullanmak en büyük zevkleri bu zaten depremde en çok turisti ölen ülke isveç di taylantta..!

norveç e gelicen bildiğim kadarıyla anlatayım norveçin gelir düzeyi bizden daha yüksek ama fiyatlarda bir o kadar pahalı örnek bir marlbora bizim burda 38 kron galiba norveçde 65 kronmuş yada 60 dı ikisinde biri ama dediğim gibi aldıkları maaş da yüksek paralarıda bize göre daha değerli bizim 1 isveç kron 170,00tl, 1 norveç kronu 210,000 TL civarında ama aktivite daha da ölü olduğunu söylüyorlar yaşayan nüfüus çok daha az ve gelir o kadar da yüksek..!

vallaha beyler bayanlar durumlar bundan ibaret paranız varsa her tarafta kralsınız ama paranız yoksa her tarafta rezilsiniz pişmanmıyım burda olmaktan değilm ama çokda mutlu değilm..! şimdilik sadece karnım doyuyor başka bir şey yok allah bin bereket versin..!

parmaklarina saglik arkadasim. bir insan bu kadar dusunceli olarak bilgi vermek ister.baskasi olsa usenir yazmaz bu kadar ayrinti. vallahi helal olsun allah razi olsun.biz ogrenci olarak oraya gelecek arkadaslara cok faydali bilgiler bence.tekrar sagol.allah yardimcin olsun
cotton7777 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla