Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen bookworm
Değerli Arkadaşlar şimdi hepinizin tecrübelerine ihtiyacım var: 4 sene önce liseden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldım ve halen devam ediyorum. fakat yıllar geçsede bir üniversite okuma hayali hiç aklımdan çıkmadı. şimdi ise işi bırakıp yeniden okuma çabalarına girişiyorum. planım önümüzdeki eylül ayında başlayıp sonraki sınava kadar iyi bir şekilde hazırlanmak. birikimlerimi kullanarak kendime özel hocalar tutmayı ve bu süre içerisinde tamamen derse yönelerek hazırlanmayı düşünüyorum. size sormak istediğim konuya gelince:
1-) Bu süre içerisinde iyi bir başarı gösterilebilir mi? Yani 8 ayda insan maksimum nelere imza atabilir?
2-) Sizler nasıl başarmıştınız, özel başarı taktikleriniz nelerdir?
3-) Bu çalışma süreci içerisinde nelere dikkat etmeliyim?
|
Dostum ben Celal Bayar Üniversitesi'nde iktisat 1. sınıfta okuyorum.Öncelikle something arkadaşımın dediklerine katılıyorum.Bence önemli oln şeylerden biri de moral durumundur.Ben 3. deneyişimde girdim üni'ye.İlk 2'sinde yaptığım hata üniversitelerin o seneki puanlarına göre kendimi motive etmiştim.2. girdiğim sınav sonrası istediğim yer 60 puan birden fırlayınca bende 2 puanla kaçırınca haliyle açıkta kalmıştım.
Moral konusunda söyleyeceğim başka birşey de şudur: Üniversite hayatı mutlaka yaşanmalı mükemmel bir yaşam şekli.Mutlaka yaşanmalı.Sen de bunu ben de yaşamalıyım diye hergün kendini telkin et.
EN ÖNEMLİ NOKTA :
ASLA BU YAŞTAN SONRA ÜNİVERSİTE OKUYACAM DA NE OLACAK DEME ! Çünkü ortalama insan ömrü 65 yıl şu an 22 yaşındasın mezun olunca 26 yaşında olacaksın ve geriye tam 39 yıl kalıyor.Üniversite okursan hayatı kendine kolay kılarsın ve bu 39 yıl mutlu bir hayat olur