()()3194.sayılı imar kanunu,nu konusunda yardım lütfen()()
Bu konuyu buraya açmamım 1.sebebi bayram süresince avukatımla karşılıklı görüşemiyorum ve içim içimi yiyor telefonda izahat ne kadar olur tahmin edersiniz.2.sebebi ise farklı avukat arkadaşların görüşlerini almak.İlginen arkadaşlara ilgileri için şimdiden teşekkür ederim.
1993 yılında ruhsatını alarak inşaasına başladığım binayı 5 yıl süre zarfında bitiremedim ve süresi içerisinde inşaat ruhsatını ihmal sebebi ile yenilemedim.2005 yılının 12.ayında yeni deprem yönetmeliğine uygun şekilde projelendirip binayı yeni yönetmeliğe uygun hale getirdim.Binanın yapı denetim raporuna göre %80,lik kısmı bitmiş durumda.Esas sormak istediğim burada başlıyor işte
İnşaat ruhsatını yenilemek için belediye benden daha evvel hiç ruhsatı yokmuş gibi 5,142 m2 inşaata karşılık 28.000 ytl para istiyor.
Fen işleri müdürüne 3194 sayılı imar kanunun 29.maddesini ve bu madde için yayınlanmış 23.10.1989 tarih, 2514-22657 sayılı Genelge,ye dayanarak yapılanın yasal olmadığını açıklamaya çalıştım ancak kabul edilmedi.
Şimdi bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaştan ricam ben bölge idare mahkemesinde bu kanun maddesine dayanarak açacak olduğum davanın sonucu konusunda bir yorum yapması.
29.Maddeyi ve genelgeyi aşağıya yazıyorum
|