vize almanın mantıgı adamlara orada kalmıyacagını kanıtlamandır.Yani adamlara sunu kanıtlaman lazım benım burada hayatım iyi ve geri donmem lazım.turist vizesine basvuracaksın ama ogrenci olarak gerekli belgeler
* İsveç Konsolosluğu vize departmanıgına hitaben dilekçe
* Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
* 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan İsveç e seyahat edebilmesi için muvafakat name
* Aile işveren ise veya bordrolu ise onlar ıcın ayrı belgeler eklemen gerekıyor. belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
* 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
* Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
* Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 � Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
* Anne veya Babanın geçerli yada eski İsveç vize si varsa fotokopileri.
*senin kredi kartı ve banka hesabı ekstrelerin fotokopi den kacın her zaman aslı iyidir...onemli
nelere dikkat ediceksin:
Bir defa konsolosluklarda devlet dairesi orayada oyle gitmek gerekir kendi ust basına dikkata edip git..biliyorsun devir ye kurkum ye devri...Ayrıca sen ilk defa schengen vizesi alıyorsun direkt senin basvuru yapman lazım aracı kabul edilmez...
seyahat sigortası meselesine gelince:adamlar kendi ulkelerınde bısey basına gelınce sorumluluk istemiyor.Bu sigorta tum avrupa ulkelerinde isteniyor.gidip bir sigortacıdan yaptırabilirsin.kalacagın tariheri ve gun sayısını veriyorsun ona gore sigorta bedeli belli oluyor.ne kadar tutacagını merak ediyorsan
www.sigortam.net adresine git bir fikrin olur ben oradan almıştım.cok fazla tutmuyor neyse sana kolay gelsin vize işi zor zanaat hemde ilk alyorsan sonraları daha kolaylaşacaktır...