View Single Post
Eski 08-01-06, 17:55   #12 (permalink)
bLack §hadow§
Banlandı

Giriş Tarihi: 20-06-2004
Rep Puanı: 16530
bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11bLack §hadow§ Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan Cvp: Almanya'ya Vize İçin Yardım

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Papa_DoD
ya sadece 1 haftalığına gidicem yani daha fazla değil sürekli kalmak istemiyorum sadece 1 haftalık bunun için bukadar zorluk offfffffffffffffffff
arkadaşım benim de kız arkadaşım almanya'da. ben de bu sene gitmeyi planlıyorum. olayı daha tam detaylı araştırmadım ancak okuduklarımdan , duyduklarımdan bir bölüm söyleyeyim.

öncelikle kız arkadaşın sana davetiye yollayacakmış , ancak kız Türk mü Alman mı? Türk ise davetiye bir işe yaramaz deniyor. Alman olması gerekiyormuş davetiyeyi gönderenin.

2.si davetiye gönderebilmesi için , belirli koşullara sahip olması gerekiyor bu kızın. eğer kız ailesiyle yaşıyorsa ailesinin bu şartlara sahip olması gerekiyor. şartlardan kastım , mal-mülk durumları.
mesela benim kız arkadaşım(alman)ın babası işten atıldı. ve işsizlik parası alıyordu. hemen davetiye olayını araştırdık ve şunu öğrendik ki 2 türlü işsizlik parası var. bunlardan birini(hangisi bilmiyorum) alıyorsa davetiye gönderemiyor mesela. böyle şartlar var.

sen 1 hafta diyorsun ama Almanya sana 1 haftalık vize vermiyor. En az 1 aylık vize alıyorsun. Tabi bu durumda adamlara gidip abi ben 1 hafta kalıp döneceğim olayı olmaz. Adamlar sana 1 ay izin veriyor. Ve sen 1 ay kalacakmışsın gibi bakıyor. Konsolosluk vize olayında senin 1 gün kalmanla 30 gün kalmanı eşit tutuyor. Ben böyle biliyorum.

Öğrenci olsan öğrenci belgesi götür diyeceğim ama değilmişsin.
Çalışmıyorum da diyorsun. Bu pek iyi bir haber değil. Çünkü adamlar sen vize almaya gittiğinde sana potansiyel ilticacı gözüyle bakıyorlar. O yüzden onlara mal varlığını göstermek zorundasın. Yani adamlara diyeceksin , bak kardeşim benim evim var al sana tapusu , arabam var al sana ruhsatı , banka hesaplarım var al sana belgesi diye. Adamlar da bakacak haa diyecek bu adamın burada taşınmazları ve parası var. Bu adam geri dönecek , orada kalmaz diyecek.

Ayrıca ben de bunu sonradan öğrenmiştim. Bir yolunu bulup , veya şansımı deneyecem diyip konsolosluğa gidersen , sana neden Almanya'ya gittiğini soracaklardır. Sakın ola ki Kız arkadaşını görmeye gittiğini söyleme.
Bu durumda adamlar şunu düşünüyor : Sen oraya gideceksin , basacaksın nikahı ve orada kalmaya hak kazanacaksın.Sakın ama sakın kız arkadaşından söz etme. Mutlaka bu iş için destekli bir neden bul. Çünkü bulduğun nedeni de sorgulayabilirler.

Şu an ne durumda olduğunu ve neler düşündüğünü anlayabiliyorum. Çünkü benim de kız arkadaşım orada ve benim de vize,pasaport vs. gibi işlemlere başlamam gerekiyor. Umarım sevdiğine kavuşursun bir yolunu bulup.

Ayrıca bir tavsiye vereyim. Gideceksen 1 haftalık gitme. Neden dersen ;

alacağın pasaport en az 6 aylık. alacağın vize 1 aylık. Vereceğin uçak parası zaten bir bomba. Seyahat sigortasıydı iuydu buydu onlarca masraf yapacaksın.

Bari gitmişken 2-3 haftalığına git de , aldığın vizenin hakkını kullan. ama tabi süre senin tercihin. Benimki sadece bir tavsiye.

Ekleme :

Eğer imkanın varsa kız arkadaşını Türkiye'ye çağır. O gelsin. Onun gelmesi çok çok kolaydır.
Vize mize yok. Koyuyor cebine pasaportunu ve uçak biletini geliyor. Ben bu yaz böyle yaptım. Kız arkadaşım bana geldi. Hiçbir problem , zorluk vs. yaşamadık.

Mesajı son düzenleyen bLack §hadow§ ( 08-01-06 - 18:00 ).
bLack §hadow§ çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla