View Single Post
Eski 06-01-06, 17:09   #1 (permalink)
Road_To_Hell
Yabancı

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Rep Puanı: 2375
Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5Road_To_Hell Rütbe: Artı 5
Rep Gücü: 0
Varsayılan Yabancı ile Türkiyede Evlilik

Merhabalar.

2 ay sonra finlandiyalı kız arkadasımla türkiyede evlenicez.ben 25 o 22 yaşında. Biraz araştırma yaptım belgeler icin eksigim yada yanlışım varsa düzeltin. Bu bilgileri www.nvi.gov.tr den aldım.
Ondan istenen belgeler.
1- dogum kagıdı (birth certificate)
2-evlenme ehliyet belgesi (certificate capacity to marry)
3- kimlik belgesi yada pasaport.
orada bi madde var tasdik edilmeye gerek olmayan belgeler diye. Diyoki eger belgeleri (üstteki belgeler) onun ülkesinin makamları düzenlemiş ve oradaki türk konsoloslugu tercümesini yapıp belgeleri onaylamışsa türkiyede başka bi işlem yapılmasına gerek yoktur. Siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında? valilikten apostile diye bişey varmış bu gerekli olmuyo sanırım bu maddeden sonra.
Başka bi sorum ise. kızarkadaşım sadece 4 gün kalabilecek istanbulda işten izin alıp geliyor çünkü. Bana belgeleri faxlaması mı lazım yoksa belgelerle gelip ertesi günü Belediyeye gidip1 gün içinde evlenebiliyormuyuz? yani belediyeden evlilik için gün alma filan nasıl bu konuda hiç bi bilgim yok birde kendisi Finlandiyalı, gurbetci Degil.Aklıma takılan sorular şimdilik bu kadar ama yeni birşey çıkarsa gene yazmak istiyorum.
bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılarımla cenk

Mesajı son düzenleyen Road_To_Hell ( 08-01-06 - 11:21 ).
Road_To_Hell çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla