View Single Post
Eski 14-12-05, 15:36   #27 (permalink)
biyoçocuk
Üye

Giriş Tarihi: 14-11-2005
Rep Puanı: 3204
biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11biyoçocuk Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 69

Varsayılan Cvp: Avrupaya gelmek isteyenlere tavsiyem...

arkadaşlar herkeste aynı psikoloji var.Türkiyede olanlar türkiyeden bımış,almanyada olanlar almanyadan bıkmış.çünkü artık dünyanın her yerinde hayat zor.

ben de şuan türkiyede üniversite okuyorum ege ün. biyoloji bölümü ve türkiyede daha bilimin ne olduğu bilinmiyor.kendi ülkemizin florasını ve faunasını almanlar ve ingilizler araştırıp kitap yapıyorlar.
sonuç olarak ben almanyayı yatarak para kazanılacak toz pembe bir yer olarak görmüyorum.orada zorluklar çekeceğimi büyük mücadeleler vereceğimi biliyorum ama kendi mesleğimi yapma adına bunları göze alırım.çünkü almanyada bir çok araştırma enstitüsü ve dünyada çok ünü olan üniversitler var.almanların sistemi ölmüş bile olsa türkiyeden çok daha iyi durumda.

türkiyede herşey bir plansızlık sistemsizlik içinde.bir iktidar değişse 10 yıl sonra ne olacağını bilemezsin.daha geçen iktidar döneminde insanlar ülkemizin iflas ettiğine inanmışlar artık buraya kadarmış demişlerdi..

almanyada artık anladığım kadarıyla mesleksiz adama iş yok.üniversite okumayanlar iş bulamıyorlar.ama bir alman üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yapan bir insanın orada açıkta kalacağını da sanmıyorum..

saygılar
biyoçocuk çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla