Cvp: iŞLéTMé öGRéNCiLéRi...
ben sana yapman gerekenleri ozetliyim. bu bilgiyi de her yerde bulamazsin. not ortalamani yuksek tutuyosun. ortalama 'BA' (85 falan) . mumkunse daha iyi bi okula geciyosun, olmuyosa o kadar onemli degil. iki-uc tane duzgun sirkette staj yapiyosun (farkli alanlarda olursa daha iyi). minimum 2 tane toplululukta, klupte (ne diyosan) aktif gorev aliyosun. ozellikle yonetim kuruluna girersen liderlik ozelligim var diye kendini satman kolaylasir. yine minimum 2-3 tane duzgun hobi sahibi oluyosun. bu hobilerin takim calismasi gerektiren hobiler olmasi iyi olur. ingilizce bilmiyosan ogren. bunlari yaparsan turkiye'de istedigin her yere girebilirsin. kolay olmadigini biliyorum ama bunlari 1. sinifta bilmeyi isterdim. bunlarin hepsini yapmak zorunda degilsin. bi kismini yapman da fena olmayan bi ise sokabilir. ha, "hepsini yaparim, baska.." diyosan soyle bir iki bisey daha eklerim. mesela iletisim yetenegini gelistir(NLP falan)
Ankara'da Karanfil sokagin kosesinde isletme diplomali simit satan bi eleman var. 25 yasinda, bi sirketin turkiye genel muduru de var. kafana gore takil.
asil soruna geliyim. 1. sinifta secmeli ders olmaz gibi geliyo ama varsa ,kisisel gorusum, pazarlama, satisla ilgili biseyler sec.
|