Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen SiNNocEnCe
kusura bakma ben gazini 72000 öğrencisi olduguna ve devletten en büyük pay aldığına inanmıyorum ve buda doğru değildir.ben ege üniversitesinde okuyorum fakat devletten en büyük payı alan bogaziçi yada odtü olur mantıken. öğrenci sayısına gelince anadolu üni en fazladır çünkü açıköğretim varrr.. en büyük kampüs odtününki ama odtünün bir kısmı devlet arazisi olduğu için en büyük sanırsam konya selçuk üni sonra 3 olarak da ege geliyor ...bunuda araştırdımm
|
Arkadaşların dediği gibi ben resmi rakamlarla konuşuyorum. Senin gibi bence,sence laflarıyla diil. Bana inanmıyorsan
www.gazi.edu.tr ye girip bakabilirsin orda dediğine göre en lerini sıralayacak olursak:
* Türkiyenin öğrenci sayısı bakımından en büyük üniversitesi (72000 i aşan öğrencisiyle)
* Türkiyenin kapladığı alan bakımından en geniş üniversitesi
* Türkiyenin öğretim elemanın bakmından en büyük üniversitesi
* Türkiyenin bilimsel yayın sayısından en fazla yayına sahip üniversitesi
* Türkiyenin en büyük üniversite kütüphanesine sahip üniversitesi
* Türkiyenin en hızlı İNTERNETİNE SAHİP ÜNİVERSİTESİ ( Bağlantı hızı bilkent in 2, ODTU nun 4 katı hızlı

)
* Türkiyenin en çok kantini, en büyük otoparkına sahip üniversitesi vs.vs.
* YOK tarafında en büyük bütçe ayrılan üniversite ( Bknz. YOK )
Arkadaşlar aranızda belki ne biçim üniversite internet sitesine bunları koyuyor diyenler olabilir, ancak bunlar bilinmeli ki öğrenciler ona göre üniversite tercihlerini yapsınlar.
Demek ki neymiş " GAZİLİ OLMAK AYRICALIKTIR."